We schrijven zaterdag 14 maart. Een sombere want voetballoze voetbaldag, waarbij het besef dat dat ook de komende twee weken zo zal zijn het niet veel beter maakt. Om die pijn wat te verzachten is een achterstallig wedstrijdverslag van Zo2 een perfect middel om de pijn te verzachten. Zo2 is de ploeg die het perfectioneren van driepunters perfect beheerst. Zo ook afgelopen zondag toen LEO 2 simpelweg geen schijn van kans had.

Na een helftje voetballen op het Sportpark Fiellietaz Goethart waren de bezoekers al dusdanig tevreden met de 0-0 ruststand dat het eigenlijk in het tweede bedrijf wachten was op een VAKO-treffer. Want dat had in de eerste helft ook prima gekund. Het was dat de drie voorsten namens de roodgelen het vizier nog niet op scherp hadden staan.

 20200308 01 1000

Dat hoeft uiteraard ook niet altijd. Immers LEO hielp vlak na rust VAKO een handje. Een goed gemikte vrije trap van Roel Grootjans (of met wat geluk zo u wilt) belandde precies op het hoofd van een LEO-verdediger, die de bal de verkeerde kant op kopte. De uitvoering was perfect over de LEO-goalie heen die kansloos was.

Gelukkig kwamen er ook nog VAKO-spelers op het scorebord. Allereerst Jelle Wichers die het goede doorzetten van Ivar Goedkoop bekroonde met de 2-0. Niet veel later Patrick Berends, die David Koops moest bedanken met een prima actie en assist. Drie treffers maakte de uiteindelijke 3-0 eindstand.

20200308 02 1000

De 40-puntengrens is met deze driepunter gepasseerd. En met 42 punten mag Zo2 met recht een driepuntenspecialist worden genoemd. De godenzonen van Zo4 zullen maar wat jaloers zijn. Dankzij de voetbalvrije weken zal het kampioensfeest worden uitgesteld en dat komt Zo2 eigenlijk niet eens zo slecht uit. Het mooie weer komt er weer aan!

20200308 03 1000

Ps. Bovenstaande tas is afgelopen zondag om onduidelijke redenen blijven liggen. Mocht iemand weten van die de tas is, schroom niet om dat even te laten weten, zodat hij weer in handen komt van de rechtmatige eigenaar! Onze dank is groot!

Opstelling: Van Wijk; Meijering, Stelling, Bessem, Vermeer; Polman (’45 Buursma), Koops, Wichers; Tooren (’45 Goedkoop), Grootjans ©, Berends.