Hoe langer het duurt dat je niet wint, hoe dichterbij de eerste zege komt. Andersom uiteraard precies hetzelfde. Hoe meer wedstrijden je ongeslagen bent, hoe dichterbij een nederlaag komt. Een voetbalcliché dat des te vaker ook daadwerkelijk uitkomt. Neem Liverpool als voorbeeld. Dit seizoen nog ongeslagen, vorige week in de Champions League voor het eerst onderuit.

De vergelijking tussen Liverpool en Zo2 gaat wel ietwat ver. Zo2 heeft immers alle wedstrijden in competitieverband gewonnen, iets dat de Engelsen nog niet lukte. Feit is wel dat beide ploegen eind februari de eerste nederlaag dit seizoen moesten incasseren. Misschien dan de enige vergelijking.

zo2 beker

Voor Zo2 een zuur, maar volledig terecht verlies. In bekerverband was het tweede team van The Knickersbockers duidelijk de betere. Op een toch nog (na alle regen) prima bespeelbaar C-veld had Zo2 geen schijn van kans. TKB voetbalde beter, had veel meer balbezit en uiteindelijk ook de meeste kansen (en goals).

Zo2 kon dus alleen maar dromen van een daadwerkelijke bekerstunt. Al kon de roodgele brigade in de eerste helft nog redelijk meekomen. De 0-0 ruststand werd gezien als positief, maar al snel werd deze ijdele hoop aan diggelen geschoten door de studenten. Met wat meer opportunisme probeerde Zo2 het nog wel. Het resultaat bleef bij een hoekschop die al dan niet voor het intikken lag. Op de 0-2 was het, met de nodige counters van TKB, dan ook niet lang wachten.

Nog positieve zaken te melden? Jazeker. De scheidsrechter floot een prima pot. Vooruitkijkend kan Europa voorlopig even uit het hoofd worden gezet. Het kampioenschap uiteraard nog niet. Zondag wacht LEO 2. Om 10:30 uur op het eigen Fiellietaz Goethart.