Het was even geleden dat VAKO 2 in actie is gekomen: begin februari om precies te zijn. En ook na de diverse regenbuien die de afgelopen weken over ons land neerdaalden was het nou niet bepaald een zekerheidje dat ook de wedstrijd tegen Oerterp doorgang zou vinden. Tegen vijf uur kwam uit het Friese wel de bevestiging: it giet oan.

Nog langer was het geleden dat Zo2 liet zien dat het koploperwaardig was. Natuurlijk liegen de cijfers niet (36 uit 12), maar het spel in 2020 was nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het moet vaste supporter Geert Koops (ook donderdag aanwezig) soms pijn aan de ogen hebben gedaan. Gelukkig was daarvan donderdag geen sprake. De Vriezenaren speelden goed, hadden controle en waren duidelijk definitief uit de winterslaap ontwaakt.

Zo ook captain Roel Grootjans die na een kwartier spelen als een jonge hond bij zijn tegenstander wegdraaide. Met een lepe chip wist hij routinier Jeroen Stelling bereiken, die vervolgens vogeltje vrij kon inkoppen. Niet veel later was het weer raak. Wederom Grootjans aan de basis. Patrick Steenbergen het eindstation, die het leder prima binnen krulde.

20200225 zo2 02 1200

Na rust ook goed nieuws aan het spelersfront. Na een trainingskampje op Curaçao is ook Melvin ‘’Mella’’ Nuwolt weer teruggekeerd en hij maakte dit seizoen de eerste officiële speelminuten. En Zo2 kwam wederom goed uit de startblokken. Een verwoestende uithaal van youngster Ivar Goedkoop zorgde aan zijn kant voor opluchting. Zijn eerste competitiegoal dit seizoen, maar eentje van keurige schoonheid van de behendige linkspoot. Een andere linkspoot zorgde voor het slotakkoord. Specialist Björn ‘’Freekie’’ Tooren schoof een vrije trap onhoudbaar binnen.

Goed spel, controle en uitstekende goals zijn de treffende steekwoorden van de prima 0-4 zege. Het puntenaantal sluipt richting de 40 en waar concurrenten punten verspelen komt de titel steeds dichterbij. Bovendien een prima generale repetitie voor komende zaterdag. Dan wacht om 15:00 uur de achtste finale beker in eigen huis tegen Hoofdklasser The Knickerbockers 2.