De Zo2-trein, die het hele seizoen al goed op stoom is, heeft ook bij Bakkeveen 2 geen steken laten vallen. Goed was het allerminst, maar de overwinning is eigenlijk nooit écht in gevaar geweest. En daarmee komt de teller alweer op twaalf achtereenvolgende zeges te staan. Zo langzamerhand lijkt het erop dat Zo2, dat acht punten voorsprong heeft en een duel minder gespeeld, onbedreigd richting het kampioenschap gaat.

20200202 Bakkeveen 01

De start op het uitstekend bespeelbare kunstgras in Bakkeveen was erg hoopvol. Na een kleine vijf minuten zag Björn Tooren zijn vrije trap, die weliswaar van richting veranderde, in de Friese goal belanden. Lang kon Zo2 niet genieten van de voorsprong. Een kopie van Toorens vrije trap volgde, nu voor Bakkeveen. Wederom dus een van richting veranderd schot liet goalie Rolf van Wijk kansloos.

Vanaf dat moment was het foutenfestival losgebarsten. Ook Bakkeveen 2 deed er vrolijk aan mee, waarbij Zo2 wel overduidelijk de betere ploeg was. Jammer bij de blauwhemden was overigens het ontbreken van oud VAKO-er Michiel Büchli. Door een blessure zag hij zijn huidige en oude teamgenoten alleen vanaf de zijlijn.

20200202 Bakkeveen 02

Vlak voor rust maakte Patrick ‘’Robinho’’ Berends nogmaals maar eens kennis met de plaatselijke rechtsachter. Zoals u begrijpt: het was niet de eerste confrontatie. En zoals u misschien ook begrijp: het was ook niet conform de spelregels van het voetbal. En als dat samenzijn binnen de zestienmeter plaatsvindt dat kon de arbiter (prima gefloten!) dan ook weinig anders dan de bal op de stip te leggen. Dat gaat bij Zo2 nog weleens mis. Niet bij Jeroen Stelling. Hij bleef koel en schoot Zo2 naar een 1-2 voorsprong.

Na rust wederom een matige helft. Bakkeveen werd iets beter, maar het ontbrak vooral aan scorend vermogen. Hierdoor kwam Zo2 eigenlijk nauwelijks in de problemen. Aanvallend waren er wel veel problemen. De ene naar de andere bal werd hopeloos over, naast of over het vangnet geschoten. Ook knap, maar het hield de thuisploeg wel in leven. Met nog zo’n vijftien minuten op de klok was het uiteindelijk wél raak. Patrick Steenbergen was de afmaker. En vlak voor het eindsignaal prikte hij ook de 1-4 binnen.

20200202 Bakkeveen 03

Volgende week mag Zo2 proberen om de dertiende zege binnen te halen. Dat zal lastig genoeg worden: de nummer vier Helpman 2 komt in Vries op bezoek.