Met de nodige egards werd de VAKO 2-podcast afgelopen zaterdag aangekondigd en de liefhebber ervan werd uiteraard niet teleurgesteld (hij is overigens alleen via de app te bestellen). Het VAKO 2-seizoen tot dusver werd uitvoerig besproken en met een schuin oog werd er vooruit gekeken naar het restant. Een onderdeel daarvan volgde een dag later: Forward-thuis. Op papier de hekkensluiter en iedereen weet: wedstrijden tussen de koploper én hekkensluiter levert meermaals verrassingen op.

20200119 WA0002 01. 1000jpg

Op tijd op bed dus voor een ieder, want om 10:30 uur stond oorspronkelijk de aftrap gepland. Na herstelwerkzaamheden aan de goal en het oplossen van de discussie over zwarte, witte en blauwe broekjes bij de tegenstander kon er op een prima bespeelbaar C-veld dan om 10:45 uur eindelijk worden afgetrapt.

Weinig grote verrassingen aan de VAKO-zijde ook in 2020. Goalie Rolf van Wijk stond op de lange latten en in zijn plaats was er de rentree van Cas van der Wijst. Wel achtte de technische staf het nodig om het centrale duo Bessem/Stelling uit elkaar te halen. Dit als voorbode op volgende week, wanneer Bessem huize Stelling achter zich laat.

Het was achteraf een verkeerde keuze om het zo definitief te maken van de technische staf. Het begin was nog hoopvol met twee voltreffers. David Koops opende de score, waarna Roel Grootjans de marge verdubbelde. Het bleek ijdele hoop te zijn voor de supporters, want de eerste helft was nait best. Het was dan ook niet verrassend dat de Groninger studenten wisten te scoren. Op zowel de 2-1 als de 2-2 was het gewoon wachten. Linies stonden te ver uit elkaar, beweging zat er nauwelijks in de ploeg en de passing was ronduit slordig.

‘’Als het slecht gaat moet je ook grote kerels met elkaar zijn’’. Captain Grootjans liet er geen gras over groeien in de rust. En terecht. De woorden werden deels omgezet in daden. Na rust was het dan misschien niet altijd even oogstrelend. Er werd in ieder geval als team zijnde beter verdedigd en meer als collectief gespeeld. Forward 3 werd dan ook niet echt meer gevaarlijk en als er gevaar dreigde stond invalgoalie Stefan Meijering (van der Wijst viel halverwege uit) zijn mannetje. Aan VAKO-zijde kon twee keer worden gejuicht dankzij twee goals van Patrick Steenbergen, wat een 4-2 eindstand betekende. Dus ook in het tiende duel drie punten, wat een subtotaal van 30 punten maakt. Komende zondag wederom thuis. DIO Oosterwolde 2 staat op het programma. Aftrap 10:30 uur.