Spelers in de lappenmand, wintersport en kerstmarkten. De lijst met afwezigen was afgelopen zondag groot. Desondanks stond er niet het minste potje voor Zo2 op het programma: Raptim 2-uit. Een bekerduel met als inzet een plek bij de laatste zestien in de reserve-beker. Gelukkig kon een beroep gedaan worden op routiniers uit VAKO 3. Hans Hoekman, Bart Lammers en Kasper Blaauw werden ingevlogen, zodat er met 13 man naar Coevorden werd afgereisd.

Op zeker niet het minste sportcomplex in Drenthe floot arbiter Boland even voor half elf voor de aftrap. En na een minuut spelen was het spelbeeld al redelijk zichtbaar. De reserve-hoofdklasser met het balbezit, Zo2 lekker in de kont hangend en wachtend op de counter: precies zoals de technische staf had uitgedokterd om de blauwwitten te bestrijden. Dezelfde tactiek als een ronde eerder tegen Rolder Boys 2 dus, en toen een succesrecept gebleken. 

En ook deze zondagmorgen pakte de tactische keuze pakte meer dan uitstekend uit in de beginfase. Daar waar een corner namens Zo2 niet het resultaat opleverde, was het Remco Vermeer die Lammers bediende met een afgemeten voorzet. ‘’De Gezette Vedette’’ knikte onberispelijk binnen en zette Zo2 al snel op een 0-1 voorsprong. Daartegenover stond eigenlijk zeer weinig van de thuisploeg. Of het feestje van zaterdagavond hen in de benen zat kan ik u niet vertellen, maar doelman van Wijk hoefde zich niet smerig te maken om de voorsprong voor rust te behouden.

Na rust, het zal weinig verrassend zijn, hetzelfde spelbeeld. Het enige verschil was dat Zo2 iets meer kansen kreeg. En daar waar David Koops en Jelle Wichers beide eigenlijk nog verzuimden om er 0-2 van te maken gebeurde dat niet veel later alsnog. Een aanval over veel schijven zoals dat zo mooi heet. Peter van Rein, linksachter en een puike pot spelend, was de gever van de assist, Patrick Steenbergen rondde af.

20191222 raptim2 vako2veld 1000

Dat (B)rambo ook pijn kan lijden bewees een niet al te slimme Raptimmer. Een prima duel van beide eindigde in een ferme trap van de Raptim-speler in de maag van Bessem. Deze stortte ter aarde, je zag kameraad Jeroen Stelling zich zorgen maken. De uitstekend fluitende scheidsrechter ontging ook dat niet en kon eigenlijk weinig anders doen dan de rode kaart trekken. Daarmee zette Raptim zichzelf eigenlijk buitenspel, want met 10 man een 0-2 achterstand ombuigen bleek niet te doen. Bovendien verruimde de eigen Zo2 de voorsprong. Volgens captain Roel Grootjans zette hij zijn ziel en zaligheid in om de counter een goed vervolg te geven. Even daarvoor won Hoekman een belangrijk kopduel. De pass van Grootjans was ook prima op Steenbergen. Hij profiteerde optimaal van een uitkomende goalie en schoof beheerst binnen.

Een daverende bekerstunt andermaal dus voor Zo2. Een tweede hoofdklasser is gesneuveld en Zo2 schaart zich bij de laatste zestien. Wie nu uit de koker gaat komen is de vraag, maar met ploegen als ACV 2, Harkemase Boys 2 en Genemuiden 2 kan er een mooi affiche ontstaan. Het seizoen 2019/20 wordt in ieder geval goed afgesloten, met veertien officiële wedstrijden en evenveel zeges: negen in de competitie en vijf in de beker. Op 18 januari gaat het verder: thuis tegen Forward 3.