De titel had net zo goed kunnen zijn: Zo2 wint dankzij de invallers, maar goed, ook een journalist moet prioriteiten stellen. En het Herbstmeisterschap gaat net even voor. Ondanks dat had het potje bij OZW 2, ofwel de Oude Meesters, de nodige voeten in aarde. Wekkers die om 9:10 uur gingen, terwijl het vertrek om 9:00 uur was, wekkers die helemaal niet gingen, hardloopwedstrijden met als gevolg stijve spieren en een aantal kleine oogjes. Welgeteld negen actieve spelers en een grensrechter hebben de nodige danspasjes gewaagd tijdens het zeer geslaagde Vries Draait Door. En daar hoort natuurlijk ook het nodige gerstenat bij. Met een misschien wel afgelasting in het achterhoofd klonken er rond half negen toch meerdere vervelende wekkers.

Tien aanwezigen in de Kantine. Stadjer en invaller Bart Lammers maakte het elftal compleet. Zonder wissels dus, maar met het nodige leiderschap kon Cas van der Wijst, terugkomend van een blessure, worden toegevoegd aan de smalle brigade van leider Karst Wagt. Jelmer Polman was de ongelukkigste van de dag. Een van de zelfbenoemde Oude Meesters stond op de enkel Polman, met als gevolg dat hij zich na amper vijf minuten moest laten wisselen. En daar had van der Wijst niet op gerekend. Als links (buiten adem) deed hij het zeker niet onverdienstelijk. Had misschien nog wel moeten scoren.

Over de wedstrijd zelf maar niet teveel woorden aan vuil maken. Het was bar en boos wat Zo2 liet zien. De Oude Meesters deden het verdienstelijk. Neem daarbij dat menig OZW-er de vijftig is gepasseerd en dan verdient een middenmoot plaats zeker de nodige respect. Allemaal Oude Meesters zijn het overigens zeker niet. Menig maal waren het naast Oude ook iets te Late Meesters. Of wij waren te snel. Het is maar net hoe je het bekijkt. Anyway, Zo2 deed in ieder geval wat het moest doen om herbstmeister te worden. Namelijk winnen, met 0-2 dankzij twee treffers van Steenbergen. Was dat het belangrijkste? Zeker niet! In de rust werd Zo3-speler Julius Westendorp aangetrokken als derde invaller. Stelling liep een blessure op en Westendorp was bereid om het gat in te vullen. En ook hij deed dat met verve. Als hecht collectief werd zodoende de voorsprong verdedigd en kon goalie Rolf van Wijk uiteindelijk weer vinkje zetten bij ‘’de nul’’.

Met negen zeges is het puntenaantal opgelopen tot 27. Daarmee zijn voor de winterstop alle competitieduels in winst omgezet en daarmee gaat de titel Herbstmeister naar Zo2. En daar waar Zo4 strijd om sportploeg van het jaar strijdt heeft Zo2 ook zijn eerste prijs binnen. Na de winterstop moet er hard worden gewerkt om die prijs om te zetten in de uiteindelijke prijs: de titel. Komende zondag gaat Zo2 proberen om zich te scharen bij de laatste zestien in de beker. Dat zal een pittige worden: Hoofdklasser Raptim 2 is de opponent. Misschien een tip voor Dikshoorn: focussen op Sportiefste ploeg van het jaar levert ook een prijs op!