Op een prima bespeelbaar hoofdveld was het middenmoter TLC 2 dat een bezoek deed aan Sportpark De Fiellietaz Goethart. Een tegenstander die verre van warme herinneringen heeft aan Zo2: twee seizoenen geleden zochten de Leeksters zwaar teleurgesteld de kleedcabines op na een onterechte nederlaag op Zo2. Daarmee promoveerde TLC toen niet en Zo2 handhaafde zich op zijn Duits in de reserve 2e klasse.

De helden van destijds, goalie Rutger Attema die niet te passeren was en maker van de tweede en winnende VAKO-treffer, Patrick ‘’Robinho’’ Berends, waren er zondag in ieder geval niet bij. De eerste heeft zijn handschoenen aan de wilgen gehangen, de tweede kampt nog steeds met een toch wel slepende blessure.

Vijftien anderen waren wel aanwezig en waren er in ieder geval getuige van dat Zo2 meer energie in de wedstrijd legde dan vorige week tegen Siddeburen 2. Met name linksbuiten Björn Tooren liet zich zondagmorgen gelden met zijn specialiteit: de gouden linker. Uit een (slimme) hoekschop bediende hij Jelmer Polman die verwoestend de 1-0 binnenschoot. De 2-0 kwam van Steenbergen, maar voorafgaand wist de TLC-goalie een vrije trap van Tooren niet onder controle te krijgen. Steenbergen stond op de goede plaats en knikte binnen. En bij de 3-0 was Tooren wederom belangrijk. Zijn voorzet werd op waarde geschat door dezelfde Steenbergen die van dichtbij raak schoot.

 

 

Stelde TLC daar dan niets tegenover? Zeker wel. Voetballend was de ploeg absoluut niet minder. En met man en macht (inclusief een enthousiaste coach) werd er alles aan gedaan om het de koploper moeilijk te maken (in feitenkennis kan die coach overigens nog veel leren: Stelling, inderdaad één van de routiniers, is nog geen opa. Waarvan akte). In standaardsituaties waren de Vriezenaren simpelweg iets slimmer.

Ook beter. Want na rust waren het twee vrije trappen die de wedstrijd definitief in het slot gooiden. De eerste was van pure schoonheid. Wie anders dan Tooren kan dat bij Zo2. De tweede zat wat meer geluk bij. De laatste was wel een veldgoal. Jim Imminga schudde een Leekster verdediger van zich af en pegelde de bal prima binnen.

Een nieuwe zege dus voor Zo2, met de grootste winst dat concurrent Drachten 2 punten verspeelde. Met 24 punten uit acht duels en vijf punten voorsprong op de concurrentie gaat Zo2 een voetballoos weekend tegemoet.

20191110 zo2 tlc2 still zweefduik 500   20191110 zo2 tlc2 still juichend 500