In de mooiste streekderby van de gemeente Tynaarlo moest VAKO zondagmiddag het onderspit delven tegen SVZ. In Vries won de ploeg uit Zeijen met 2-1.

VAKO kwam op het goed bezette sportpark De Fielliettaz Goethart goed uit de startblokken. Dat resulteerde in kleine kansjes. Toch was het SVZ dat na ruim een kwartier de score opende. De snelle Johannis Kakisina trok vanaf de rechtervleugel a la Arjen Robben naar binnen en liet met een bekeken schot in de linkerhoek VAKO-doelman Bert Hofstee kansloos: 0-1.
VAKO was van slag en SVZ nam het heft in handen. Het was aan onder meer goed keeperswerk van Hofstee te danken dat de achterstand niet groter werd.

In de tweede helft kwam de van een blessure teruggekeerde Stefan Hondeveld in het veld voor Jordy Schuur. VAKO ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon voorin geen potten breken. Het was Zeijen dat wederom scoorde. Uit een vrije trap, na een overtreding van Patrick Zwiggelaar, knikte Johnno Hingstman de 0-2 in de touwen.

Trainer Poortman bracht gelijk good-old Patrick Steenbergen in voor een alles of niets offensief. De spits zorgde voor meer dreiging en SVZ zakte in. Het werd een tumultueuze slotfase, waarbij twee ballen van de doellijn werden gehaald en een goal werd afgekeurd wegens aanvallen van de keeper. Vijf minuten voor tijd wist Roy de Bruin, net terug van CuraƧao, de 1-2 binnen te schuiven.
VAKO probeerde nog de gelijkmaker te maken, maar de tijd was te kort.

Het verlies betekent dat SVZ boven VAKO staat. Volgende week is de uitwedstrijd tegen Gieten.