Timon Horneman is de trotse winnaar geworden van de interne competitie van VAKO JO19. Hij kreeg zaterdag de prijs uitgereikt door zijn trainer Tijn Varwijk.

Door de corona-ellende is VAKO JO19 al enkele weken op zichzelf aangewezen. Er is immers geen echte KNVB-competitie en in deze leeftijdsklasse is er binnen VAKO geen mogelijkheid een competitie te spelen zoals de jongere jeugd veelal doet. Het team traint al enkele weken behalve de donderdagavond ook op de zaterdagochtend en trainer Tijn Varwijk bedacht een alternatief plan. Hierbij spelen de individuele spelers in wisselende teams tegen elkaar maar kunnen elk voor zich punten verdienen. Winst levert binnen wat door de spelers wel "de Covid-cup" wordt genoemd drie punten op, gelijkspel een, verlies nul. Elk gemaakt doelpunt is een bonuspunt en elke 'clean sheet' is goed voor twee. Bovendien werd elke trainingsdag afgesloten met een ronde penalty's en ook die telden mee.

20201128 horneman 500

Na vier weken kwam er gisteren een einde aan deze interne competitie en kon de eindstand worden opgemaakt. En daarbij bleek Timon Horneman de winnaar met 119 punten, nipt voor op Jasper Feitsma met 118 en Roderick Goedkoop met 113.

De cup was eigenlijk een kratje bier maar als niet-drinker zou de winnaar daar geen plezier aan beleven. Omdat zowel de trainer van onze JO19 als een aantal spelers uit het team werken bij het Italiaanse restaurant By Fabrizio in Vries werd daar even overlegd met eigenaar en chefkok Fabrizio Murru. Deze, zelf hartstochtelijk voetballiefhebber en fan van Cagliari Calcio op zijn geboorteeiland in Italie, stelde een mooie hoofdprijs ter beschikking. En zo kreeg Timon Horneman gisteravond door zijn trainer die alweer druk was met het in Vries en omstreken bezorgen van pasta's en pizza's, een heerlijke pizza met nagerecht thuisbezorgd. Gefeliciteerd en eet smakelijk!

Edmond Varwijk