Pittige tijden voor coach Hondeveld en zijn mannen, in de zware promotieklasse 1. Tot dusverre werden alle wedstrijden na de winterstop verloren. Al was er de laatste wedstrijd tegen subtopper Actief met een nipte 1-0 nederlaag een stijgende lijn te bespeuren. Tegenstander van vandaag, vv Annen, staat echter met ook 0 punten en een slechter doelsaldo als allerlaatste op de ranglijst. Perspectief en erop of eronder dus vanmorgen in Annen, waar onze jongens om 9:00 al de kunstwei in mochten. Helaas dus niet op het mooie gras van het hoofdveld, maar op het strak omheinde kunstgras ernaast. Gezellig zijn die hoge hekken al niet, en met een toeschouwersverhouding van 7-4 voor VAKO zat de sfeer er nog niet meteen in op het muisstille veld.

Onterecht, want 7-4 of 4-7 zou zomaar een uitslag kunnen zijn op het affiche Annen-VAKO van deze lichting. Al vanaf de F-pupillen zien we daar steevast sensationele partijen voetbal met veel goals. Vorige seizoen bijvoorbeeld nog, toen VAKO als JO13-1 met 5-6 winst naar huis ging. Eens kijken hoe het vandaag zou gaan. Het ging eigenlijk aardig gelijk op, maar Annen scoorde twee keer uit een lange bal waar de verdediging zich op verkeek. Net toen we langs de kant zeiden dat de tussenstand geflatteerd was omdat VAKO veel kansen kreeg, schoot Annen op de paal. Niet veel later haalde een Annense speler uit vanaf 30 meter. Keeper Jonathan stond er bij een keer ernaar, maar het schot spatte weer op de paal uiteen. Het zou de voorbode blijken te zijn voor weer een heldenrol van deze bijzondere doelman. Dat VAKO toch behoorlijk partij bood bleek op slag van rust, toen een van de talrijke combinaties wél lukte en Luuk koeltjes kon afronden: 2-1.

Na rust weer twee gelijkwaardige ploegen. Met veel mogelijkheden aan beide zijden. Jonathan keerde menig schot. Soms onorthodox met benen en voeten. Maar éénmaal geweldig met een katachtige reflex, waarmee hij een venijnig schot net over de lat tikte. Het bleef razend spannend door de vele mogelijkheden. VAKO kreeg loon naar werken: Rick werd weggestoken in de 16 meter, deed een paar passen en schoof de pal zeer koelbloedig in de hoek: 2-2. Annen kreeg kansen maar had moeite om de bal tussen de palen te mikken. En toen dat nog eens wel lukte met een schot dat iedereen in de lange hoek zag verdwijnen, kwam Jonathan wederom met een moeilijk te beschrijven redding. Ik doe een poging. Jonathan is lang, zijn hoofd bevindt zich in de buurt van de lat. Bij een laag schot als deze, moet hij nogal wat afstand overbruggen naar de grond. Zijn hoofd gaf het seintje naar zijn benen om naar de grond te gaan. Het duurde even, voor dat dit seintje door zijn lange lichaam zijn benen had bereikt. Hij zakte door zijn knieën en maakte aanstalten om te duiken. Op het moment dat iedereen dacht: waar blijft de duik, zweefde zijn lichaam opeens zo’n 30 centimeter boven het kunstgras. Maar hij zweefde niet opzij richting bal. Zijn lichaam, als ware het van rubber, rekte zich uit tot naar schatting 2 meter 80. Net lang genoeg om de bal met zijn vingertoppen naast te tikken……

De 2-2 was gered. De jonge scheidsrechter bestrafte een Anner overtreding nog wel erg zwaar met een rode kaart, verder geen smetje op deze weer spannende editie van Annen-VAKO. Met een terecht verdiend punt. Kom op mannen, volgende week knallen tegen Bedum, dat dan ook op de ranglijst gepasseerd kan worden. Toeschouwers wees erbij!