VAKO-Annen is nou eenmaal altijd een speciale wedstrijd. De jongens van JO15-1 hebben de afgelopen jaren menig sportief robbertje gevochten met de rood-witten. Soms in ons voordeel, soms niet. Altijd veel goals en spektakel. Vandaag stond deze kraker weer op het affiche, deze keer in Vries. Op de ranglijst maken beide ploegen elkaar niet veel. De zon scheen, ouders en opa’s en oma’s stonden schrap. Scheids Geert Been blies krachtig voor het aanvangssignaal en VAKO was meteen de sterkere partij. Annen gemiddeld een kop groter, maar vaak niet behendiger. Niet veel later kwam hun geheime wapen echter tevoorschijn: een diepe bal op een snelle voorhoede: 0-1. Koppies omhoog en weer door.

Als onze mannen druk zetten op de Anner verdediging, kwam die meteen in de problemen. Luuk Drenth profiteerde daarvan toen hij de bal van zijn tegenstander veroverde, de 16-meter in kon opstomen en netjes in de verre hoek afrondde: 1-1. En nu wij weer, leek VAKO te denken. Denken en doen zijn echter twee verschillende dingen. Want wederom scoorde Annen uit een snelle uitval de 1-2. Nog geen vuiltje aan de blauwe herfstlucht, ware het niet dat Annen op fraaie wijze de 1-3 maakte. Counter, pass op de rechtervleugel, voorzet in één keer op de slof, geplaatst naast de kansloze Milan. Roderick Goedkoop vroeg met veel pijn om een wissel, nadat hij de bal met – naar eigen zeggen – 130 km per uur op een plaats had gekregen waar je geen bal wil hebben. Gelukkig kwam hij er beter af dan een speler uit het elftal van Pa Goedkoop gisteravond, die nu dankzij een Venlose verdediger met enkele hechtingen in zijn edele delen rondloopt. De wedstrijd ging door met JO13-1-invaller Julius Zijlstra. Toen het voor rust ook nog 1-4 werd uit een verdedigend zwakke situatie, krabden coach Hondeveld en zijn companen Gorter en Smidt zich toch ernstig achter de oren.

Start tweede helft. Donkere wolken pakten zich samen boven De Fiellietaz Goethart. Die leken even bedoeld te zijn voor de gasten uit Annen. Want VAKO herstelde zich knap in de wedstrijd en kwam via Karsten Koopman en Timo Horneman terug tot 3-4! VAKO leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het leek een pot die op inzet beslist zou gaan worden. Hardop regenen, de haren kletsnat en de shirts door de blubber. Annense spelers die het benauwd kregen en de scheids verbaal uitdaagden, kwamen erachter dat deze scheids daar korte metten mee maakt. Onze jongens weten sinds vorige week ook weer dat praten tegen de scheids alleen maar tegen je werkt. VAKO op jacht naar de gelijkmaker. De kansen waren er, het mocht helaas niet zo zijn. Annen maakte 3-5 en de wedstrijd was gespeeld. Eindsignaal. Teleurstelling omdat er meer in zat. De zon kwam weer tevoorschijn. Wat er meer in zat nemen we mee naar volgende week, zag je de coaches denken. Nu nog doen, uit tegen VEV ’67.