Bestuur kijkt al uit naar nieuwe seizoen

Met een weergaloze editie van het DFG-toernooi nog vers in het geheugen vergaderde het bestuur afgelopen maandag voor de laatste keer dit seizoen. Na een jaar met daarin een lastige periode met onderbreking van het voetbal kijken we toch tevreden terug. Behalve door een geslaagd DFG-weekend komt dat bijvoorbeeld ook door de doorstroming van de jeugd naar VAKO 1, de uitmuntende staat van ons sportpark door de goede zorgen van de MO-ploeg en omdat onze penningmeester ondanks gemiste kantine-inkomsten een uitermate gezond financieel plaatje laat zien, als we letterlijk en figuurlijk de balans opmaken. Terwijl we ook hebben kunnen investeren in belangrijke zaken zoals nieuwe verrijdbare doelen op het trainingsveld en op het jeugdveld.

Als we vooruitkijken naar het komende seizoen, dan kunnen we een heel rijtje van positieve dingen opnoemen waardoor we ondanks de welkome vakantie die nog in aantocht is, al uitkijken naar het nieuwe seizoen. Door de aanwas van nieuwe leden verschijnt VAKO het komend seizoen op de velden met vier senioren mannenteams op de zaterdag en twee op zondag. De dames vormen weer een samenwerkend team met SVT en daarnaast is nog een extra 7x7 damesteam ingeschreven in de competitie. De jeugd groeit ook en gaat met een vergelijkbaar aantal teams als dit seizoen van start, waaronder een aantal samenwerkende teams met SVT en enkele spelers uit Yde de Punt. Nu jeugdsponsor Rabobank na vele trouwe jaren een andere koers kiest steken we de hele jeugd in nieuwe tenues. We blijven investeren in onze jeugdtrainers en zetten prioriteit op het vinden van een keeperstrainer.

Op sponsorgebied blijven we het als vereniging goed doen. We zijn blij met de verlenging van Odink Keukens/OK Keukens als hoofdsponsor. Ook leuk om te melden is dat we de samenwerking met sponsor COOP uitbreiden en we komend seizoen samen een voetbalplaatjesactie gaan starten.

Ten slotte kondigen we vast aan dat we bij de start van het nieuwe seizoen met onze nieuwe visie bekend gaan maken, onder het motto “Blij(f) bij VAKO. Een van de speerpunten daarin is reuring op het sportpark, daarom werken we aan een plan om weer een tweede speelveld in de buurt van de kantine te realiseren.  Het nieuwe seizoen willen we begin september groots van start laten gaan met een aftrapdag met een uitgebreid programma.

We zitten zeker nog niet stil de komend weken, maar het bestuur wenst iedereen alvast een fijne vakantie!

Stef Drenth

20220621 zomerklein

 

20220621 zomerklein