Afgelopen zaterdag nam VAKO in de gezellige drukte rond de laatste thuiswedstrijd van VAKO 1 van dit seizoen, afscheid van een van beide hoofdsponsoren. Odink Keukens, de andere hoofdsponsor, tekende juist bij.

Al vele jaren heeft VAKO twee hoofdsponsoren, Odink Keukens en Autobedrijf Hazenberg. Dit jaar liep het contract hiervoor af en daarbij heeft Meindert Jan Hazenberg van het gelijknamige autobedrijf aangegeven de komende jaren een andere vorm te kiezen. De veranderingen in zijn bedrijfsvoering waarbij noodhulpdiensten en autobedrijf nadrukkelijker van elkaar gescheiden worden, zijn hiervoor de aanleiding. Hazenberg blijft als sponsor verbonden aan de voetbalclub maar in een andere vorm. Namens VAKO overhandigden voorzitter Stef Drenth en bestuurslid sponsoring Ruben Doornbos, de scheidende hoofdsponsor een ingelijst shirt dat zo beloofde Meindert Jan Hazenberg, een mooie plek krijgt in het bedrijfspand midden in Vries.

Hazenberg 750

VAKO prijst zich rijk dat andere hoofdsponsor Odink Keukens, het hoofdsponsorschap juist met drie seizoenen verlengt. Bovendien stapt ook dochterbedrijf OK Keukens, net als Odink Keukens gevestigd op het industrieterrein Vriezerbrug, toe tot de sponsoren. Het ondertekenen van het contract staat gepland bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen later dit jaar.

De komende weken zal het Sportveld De Fielliettaz Goethart langzaam richting de zomerstop gaan waarin de velden de verdiende rust krijgen, echter niet voordat op 10, 11 en 12 juni de vierde editie van de DFG Cup plaats vindt met op vrijdagavond het volleybaltoernooi en op zaterdag en zondag volop voetbal en aan het einde van elke avond een gezellig feest in de feesttent op het VAKO-terrein. Voor het programma kijk op www.dfgcup.nl.

Ruben Doornbos