Op zondag 24 oktober organiseert FC Groningen een eerste regionale Meiden Talentendag. Ben je geboren in 2011/2012/2013/2014 dan kun je je daarvoor opgeven en wie weet rol je vanuit VAKO/SVT zo de Pure Energie Vrouwen Eredivisie in!

Vrouwen- en meidenvoetbal is al jaren booming bij lokale sportverenigingen waaronder ook de samenwerking VAKO/SV Tynaarlo. Grote verenigingen zoals Fc Twente, Ajax en PSV zijn al jaren actief met een eigen vrouwenteam in de Pure Energie Vrouwen Eredivsie. Ook FC Groningen is nu wakker geworden en de club onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een eigen vrouwenteam en daarmee samenhangende vrouwen- meidenopleiding. 

Op zondag 24 oktober organiseert FC Groningen haar eerste Meiden Talentendag. Tijdens deze dag voetballen talentvolle speelsters samen met andere voetbalmeiden uit de regio en maken zij kans om gescout te worden voor de voorselectie van de opleiding. De voorselectie is sinds dit seizoen (2021/2022) ook toegankelijk voor meisjes. Spelers uit de voorselectie trainen elke woensdagmiddag op het trainingscomplex van FC Groningen en voetballen daarnaast gewoon bij hun eigen vereniging. 

Jonge talentvolle speelsters, uit geboortejaren 2011, 2012, 2013, 2014, kunnen deelnemen aan de Meiden Talentendag. Opgave is mogelijk tot 18 oktober via de website van FC Groningen. De link staat onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. 

Aanmeldlink: https://www.fcgroningen.nl/meidentalentendag

20211024 fcgronignenmeidendag

 

Edmond Varwijk