VAKO kiest voor bardiensten door jeugdteams.

Onze kantine is het hart van onze vereniging. Het is dé ontmoetingsplek voor leden, donateurs, ouders en iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt. Je treft er elkaar en geniet samen van een kop koffie, een broodje, een biertje of gewoon een warm en droog onderkomen. Ons clubgebouw staat garant voor een stuk saamhorigheid en gezelligheid!

Bij VAKO zijn we gewend dat de kantine wordt gerund door fulltime-krachten. Met ingang van dit seizoen kiest VAKO ervoor om de kantinedienst op de zaterdagochtend, in te vullen met de ouders en verzorgers van de jeugdleden. Het is een eerste stap naar een situatie waarbij de inzet van betaalde krachten tot het minimum wordt teruggebracht. Als club geloven we er namelijk heilig in dat door dingen samen te doen, ze lichter worden en juist ook het samen doen de betrokkenheid bij de club vergroot. VAKO zijn we immers samen en dat maakt het ook veel leuker.

Bardienst draaien doe je nooit alleen! We kiezen ervoor om bardiensten per jeugdteam in te delen. 

Met de planning wordt rekening gehouden met de thuiswedstrijden van het desbetreffende jeugdteam die dan aan de beurt is. Omdat twee ouders genoeg is per ochtend houdt dit in dat je maar een bescheiden aantal keren per seizoen aan de beurt bent.

Een bardienst op zaterdagochtend is van 08:00 uur – 11:30 uur. Elk team mag zelf bepalen hoe deze dienst in te vullen. Het mag dus ook worden opgesplitst in een eerste bezetting van acht tot tien en daarna van tien tot half 12. Ook is er elke zaterdagochtend een bestuurslid van dienst aanwezig die zorgt voor de begeleiding en als aanspreekpunt fungeert.

Afgelopen weken is bovenstaande informatie tijdens veelal goed bezochte ouderbijeenkomsten per team besproken en toegelicht door voorzitter Stef Drenth en bestuurslid jeugdzaken Liza Doornbos. Stef Drenth: ”Wij zien om ons heen dat bij heel verenigingen bardiensten ook door ouders gedraaid worden, wij denken dat dit bij VAKO ook goed gaat werken’’ Liza Doornbos: ‘’ De ouderbijeenkomsten waren erg nuttig en leuk om te doen. We zijn erg blij met de input en reacties van ouders, dat geeft heel veel energie voor komend seizoen!’’

Zaterdag 11 september gaan we van start. De planning rondom de bardiensten wordt komend weekend verspreid onder de leiders. 

Op naar een mooi, plezierig en sportief seizoen!

Met vriendelijke groet,

Bestuur v.v. VAKO