Daar waar de competitie indeling van VAKO 1 al in een eerder stadium bekend is gemaakt, is deze van de overige teams nu ook door de KNVB gepubliceerd. En deze lijkt op papier in ieder geval te zorgen voor tevredenheid, kijkend naar de reisafstand en uiteraard de streekderby’s die op het programma staan.

Wat in ieder geval gelijk opvalt bij VAKO 1 is dat de derby tegen Tynaarlo weer terugkeert op de voetbalagenda. En hoe; het is de seizoenouverture in de 5e klasse D. Verder vooral veel stadse ploegen als tegenstander, met onder andere Groninger Boys, dat met Freddy de Grooth de landelijke all-time amateurtopschutter in de gelederen heeft. En met VVK en VV Westerkwartier op papier ploegen die bovenin in de 5e klasse D mee zullen gaan doen.

Voor VR1 staat dezelfde derby op het programma. Voor het eerst in de dameshistorie, al heeft deze derby ook een hoog samenwerkingsgehalte. Bij VR1 spelen leden van Tynaarlo en andersom bij VR2 meiden van VAKO. Desondanks op papier natuurlijk een prachtig affiche en ook deze is snel: op zaterdag 2 oktober in Tynaarlo. Verder veelal Drentse tegenstanders voor VR1. Met ook VKW VR1 als opponent. Dit betekent een weerzien met oud VAKO-speelsters Carien Kaper en Linda Schokker.

VAKO 2 moet het Drentse combineren met het de stad Groningen. Uiteraard dus ook twee keer TKB. Verder onder andere binnen de gemeente Actief 2 en FC Zuidlaren 3. VAKO 3 pakt alle drie de noordelijke provincies mee. Vlakbij in Assen met het welbekende ACV, Achilles en LTC, ietsje verder met het Groninger Marum, TLC en VEV en in het Friese tegen Drachtster Boys en Boornbergum.

Nieuwkomers op de zaterdag zijn VAKO 4 en 5. Het vierde verkast daarin van zondag naar zaterdag. Geen SVZ en Tynaarlo meer, nu met bijvoorbeeld Peize, Een, Smilde en Rolde nog steeds lekker in de buurt. VAKO 5 is een nieuw team. Voor het vijfde wat meer richting stad Groningen waar tegenstanders als DIO Groningen, HFC ’15 en Mamio wachten.

Een competitie indeling die niet beter kan is die van VAKO 35+. Met SVZ, Tynaarlo, Yde en FC Zuidlaren als opponenten wordt het een heuse gemeentelijk onderonsje. Ook VAKO 45+ heeft Tynaarlo als tegenstander. Gasselternijveen en Fit Boys completeren de 45+ competitie.

Op zaterdag 11 september (voor 35+ en 45+ vrijdag 24 september) staan de eerste competitiewedstrijden op het programma. Op zaterdag 4 september barsten eerst de bekercompetities los, met meteen een fantastisch dagprogramma in Vries. VAKO 1 neemt het op tegen Veendam 1894, VR1 treft Actief VR1, VAKO 2 heeft Gomos 2 geloot en VAKO 3 speelt tegen FC Zuidlaren 4. De enige uitspelende ploeg is VAKO 5, zij bezoeken Asser Boys 2.

Hieronder de volledige indeling die overigens ook te vinden is in de Voetbal-app:

 

  VAKO 1 – 5e klasse D    VAKO VR1 – 4e klasse 3    VAKO 2 – Res. 5e klasse 12   
  FC Assen
Beilen
Blauw Geel ‘15
GRC Groningen
Groninger Boys
Haren
Oosterparkers
Potetos
Tynaarlo
VAKO
VVK
VV Westerkwartier
  ACV/Achilles VR4
Asser Boys/FC Assen
HOC/Valthermond
Hollandscheveld
LEO (Loon)
LTC
Nieuw Buinen
NWVV/Titan
ZVC ’14
Tynaarlo
VAKO
VKW
  Actief 2
ACV 8
Be quick 1887 4
BSVV 2
Gorecht 4
TKB 16
TKB 17
LEO (Loon) 6
Lycurgus 10
VAKO 2
Velocitas 1897 4
FC Zuidlaren 3
 
             
  VAKO 3 – Res. 5e klasse 11   VAKO 4 – Res. 6e klasse 17   VAKO 5 – Res. 6e klasse 18  
  Achilles 1894 5
ACV 7
SC Boornbergum ’40 2
BSVV 3
Drachtster Boys 6
Gomos 2
LTC 6
Marum 5
TLC 2
VAKO 3
VEV ’67 5
Waskermeer 4
  ACV 10
Asser Boys 2
BSVV 4
Een 2
Fit Boys 3
LTC 8
Peize 3
Rolder Boys 2
Smilde ’94 3
VAKO 4
Veenhuizen 3
  Asser Boys 3
Be Quick 1887 5
DIO Groningen 4
Fit Boys 4
Fit Boys 5
Glimmen 4
Gorecht 6
Helpman 5
HFC ’15 4
Mamio 6
Oranje Nassau 7
VAKO 5
 
             

 

Patrick Steenbergen