VAKO bereikte het trieste bericht dat lid van verdienste Tineke Kuipers op eerste paasdag thuis aan de Dingspil is overleden. Tineke kampte al wat langere tijd met gezondheidsproblemen, maar haar overlijden kwam toch nog vrij plotseling. Tineke is natuurlijk bekend bij VAKO als de gastvrouw van de oude kantine aan de Oosterkampen, en echtgenote van Jacob Kuipers, ook lid van verdienste en nog immer de consul van VAKO.

Al sinds 1992 stond Tineke achter de toog bij VAKO. Eerst als vrijwilliger, later in vaste dienst en de laatste periode als pachter van de VAKO kantine. Een periode die lange tijd tot grote tevredenheid van zowel VAKO als de familie Kuipers op deze wijze werd ingevuld.

De gezelligheid die VAKO typeert is voor een groot deel te danken aan de gastvrijheid van Tineke waar VAKO een lange periode profijt van getrokken heeft. Jarenlang een vertrouwd gezicht en dé onbetwiste gastvrouw van VAKO voetbal. Oud, jong, man en vrouw, alles en iedereen was dolblij met Tineke die altijd klaar stond voor iedereen. In de vroege ochtend met verse koffie en broodjes en tot in de late uurtjes met een laatste rondje als het weer eens heel gezellig was in de VAKO kantine.

J&T (Jacob en Tineke) was en is nog steeds een begrip in Vries en omstreken. Met het gelijknamige J&T toernooi dat meer dan 25 jaar lang jaarlijks op het sportveld werd gehouden. Een feest voor het hele dorp met een mooie combinatie van sportiviteit, gezelligheid en muziek. En ook onder de naam 'De Kantine Vries' hebben Jacob en Tineke onder meer de VAKO dames lange tijd gesponsord.

Na de totstandkoming van de nieuwe accommodatie in 2016 vonden Jacob en Tineke het na lang beraad welletjes en besloten ze te stoppen met de kantine. Een nieuwe accommodatie met nieuwe beheerders, zo was uiteindelijk de mening. Met een drukbezochte afscheidsreceptie op zaterdag 3 september 2016 namen ze in stijl afscheid, met een groot feest en heel veel gezelligheid. VAKO benoemde op deze receptie zowel Jacob als Tineke als lid van verdienste van de voetbalvereniging.

Tineke is 68 jaar geworden. We wensen Jacob, de kinderen Erna en Klaas, familie en de kleinkinderen veel sterkte toe de komende tijd.

Namens heel VAKO, het bestuur

Op de foto Jacob en Tineke Kuipers, voor de bar in de door hun zo geliefde oude kantine aan de Oosterkampen. Bron: Krant van Tynaarlo