Beste leden en/of ouders van leden van vv VAKO en sv Tynaarlo,

Zoals u weet, werken S.V. Tynaarlo, afdeling voetbal, en v.v. VAKO sinds enkele seizoenen samen bij het damesvoetbal en het jeugdvoetbal bij zowel de meiden- als de jongensteams. Dit vanwege het feit dat samenwerken niet alleen prettig, maar ook noodzakelijk is om voldoende spelers/speelsters per leeftijdscategorie beschikbaar te hebben. Bij de jeugd werken we samen in de vorm van ST (Samenwerkende Teams). Deze samenwerking stelt ons in staat om leden van beide verenigingen te mogen inzetten voor de teams zodat we met voldoende spelers/speelsters kunnen deelnemen aan de competitie. Ondanks de onderbrekingen vanwege de Coronamaatregelen, zijn beide verenigingen erg tevreden over de samenwerking op het gebied van zowel de trainingen als de wedstrijden.

Hoe verder?

De besturen van de beide verenigingen hebben besloten om onderzoek te doen naar een verdere samenwerking ten aanzien van het jeugdvoetbal. We zien kansen en noodzaak om samen te zorgen voor een gezonde, toekomst vaste basis voor het jeugdvoetbal. Daarin is voldoende volume essentieel om voor alle leeftijden op prestatief en recreatief niveau voetbal te kunnen blijven aanbieden.

Wie gaan dit doen?

Om bovenstaande te realiseren, is er een werkgroep samengesteld, bestaande uit een viertal leden van vv VAKO en een viertal leden van sv Tynaarlo. De werkgroep bestaat uit de volgende personen:

SV Tynaarlo    Henk Westerhof    v.v. VAKO    Stefan Drenth 
    Sander Elema       Gerard van der Bij
    Johan Boer       Jan Jansen
    Hans Westerhof       Koos Koops


Wat gaan we doen?

De werkgroep heeft als opdracht meegekregen om de samenwerking verder te optimaliseren door te onderzoeken welke variant daarop het beste een antwoord kan geven. Daarbij wordt met name gedacht aan het tot stand brengen van een SJO (Samenwerkende Jeugd Organisatie). Belangrijke aandachtspunten binnen deze opdracht zijn:

helder en concreet de motivatie voor de samenwerking beschrijven in de vorm van een gezamenlijk gedragen visie;

beschrijven van de samenwerkingsvorm en de daarbij behorende organisatie, waarbij een SJO een serieuze optie is die zou kunnen starten met ingang van het seizoen 2021-2022. Na de start is er een groeipad denkbaar waarin de samenwerking verder gestalte krijgt;

het op een rij zetten van een aantal praktische zaken die onderling geregeld moeten worden. Hierbij moet o.a. gedacht worden aan contributie, naam en kleuren van de SJO, sponsoring, gebruik van de locaties, inzet trainers en leiders, het proces van teamindeling, de doorstroming naar senioren, et maken van een voorstel voor communicatie naar o.a. de leden, ouders van de leden.

Wat is het resultaat?

Bovenstaande opdracht zal leiden tot een advies van de werkgroep aan de besturen van de beide verenigingen, die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het nemen van een besluit. Dit zal uiterlijk plaatsvinden op 1 mei 2021, met het doel de SJO te starten met ingang van 1 juni 2021.

Vragen of opmerkingen?

We kunnen ons goed voorstellen dat er vragen of tips/tops leven onder onze leden. U kunt uw vragen/opmerkingen stellen aan Stef Drenth (VAKO) en Henk Westerhof (SVT).

Stef Drenth   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     06-48131160
Henk Westerhof   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-51151545

 

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zullen dat in de komende periode blijven doen.

Met sportieve groet,

Bestuur v.v. VAKO
Bestuur SV Tynaarlo, afd. voetbal.