Misschien omdat het maar zo kort was afgelopen herfst, lijkt het een eeuwigheid geleden dat we voetbalden en langs de lijn stonden. Tot nu toe is er eigenlijk ook alleen maar onzekerheid over het vervolg van competities en trainingen. Alleen de jeugd kon nog doortrainen. Het is verleidelijk om bij zoveel onzekerheid de verwachtingen maar laag te houden, dan valt het nooit tegen. "Het wordt niks meer dit seizoen en misschien nog wel langer niet". Zo denken we misschien allemaal wel eens en dat is begrijpelijk. Toch weten we allemaal ook ergens wel dat het helpt als we positief vooruit blijven kijken. Ik doe dat op twee manieren: ten eerste door de kleine successen en mooie initiatieven binnen de vereniging in coronatijd te waarderen. Ten tweede met het perspectief dat er nu gloort met de routekaart amateurvoetbal, die de KNVB bekend heeft gemaakt.

In de eerste helft van dit krankzinnige voetbalseizoen hebben we de veerkracht van de vereniging gezien met allerlei leuke initiatieven en het vertrouwen van sponsoren, leden, trainers en staf. Daar heb ik in de nieuwjaarsboodschap al uitgebreid bij stilgestaan. De voetbalschool van NTTFootbal van Nilaajan Nagulan waarvoor VAKO de faciliteiten beschikbaar stelt, is een groeiend succes waar onze jeugdspelers van meeprofiteren. In de voorjaarsvakantie organiseert de voetbalschool een aantal leuke voetbaldagen voor de jeugd van 7-14 jaar. Een andere mooie mijlpaal is de start op 10 februari van de gezamenlijke commissie van VAKO en SV Tynaarlo, die de vorming van een Samenwerkende Jeugd Organisatie gaat onderzoeken. Ik ben ook blij te kunnen melden dat we dankzij ieders steun en een goed fundament, als club financieel niet in de problemen komen.

Dan de routekaart van de KNVB. Het hangt nog af van hoe corona zich ontwikkelt, maar er is in ieder geval hoop dat de A-categorie vanaf april de competitie gaat hervatten, mits er in maart weer getraind kan worden. Voor de B-categorie worden regionale wedstrijden georganiseerd, onder de naam Regiocup. Als de competitie voor de A-categorie toch niet door kan gaan, zal daar ook een Regiocup voor worden georganiseerd.

Ondanks alle onzekerheid kiest het bestuur samen met jullie de positieve blik vooruit. We hunkeren allemaal naar het moment dat we er weer staan: op het gras, op het talud of de tribune en natuurlijk in onze kantine en op het terras. Linksom of rechtsom, het gaat echt weer gebeuren!

Stef Drenth
voorzitter v.v. VAKO

 20200320 raamstef banner