De Businessclub van VAKO heeft zijn eerste activiteit er op zitten. Zondag 3 december was er een mountainbiketocht met vertrek vanaf ons sportcomplex.

In bestuurskamer meldden zich 25 fietsers, 21 mannen en vier vrouwen. De oudste was 73 jaar, hulde Wessel Rona. Willem Dekker heette namens de sponsorcommissie de leden van harte welkom, waarna Koen Pepping van sponsor Vries Tweewielers een korte uitleg gaf over mountainbiken en de route.

Daarna vertrokken twee groepen op hun atb-fietsen, een deel was gehuurd van MV-Moves uit Tynaarlo, over de zandweg langs het voetbalveld. Dit was gelijk de vuurdoop, want de eerste 1500 meter waren de modderigste en zwaarste van de tocht van 22 kilometer. De route was te doen, maar kende vanwege de regen van vorige nacht enkele pittige stukken.

De route verliep over verharde en onverharde wegen naar via Taarlo en Oudemolen door het stroomdal van de Drentsche Aa naar Zeegse. Daar werd een koffiepauze bij VAKO-sponsor Het Witte Huis gehouden, onder het genot van een aangeboden banketstaaf en pepernoten.

Daarna volgde het laatste deel van de rit over de zandvlakte bij Zeegse en via Tynaarlo ging het terug naar het VAKO clubgebouw. Hier werden de fietsen schoongespoten met speciale lage drukfietsreinigers, die Kärcher beschikbaar stelde.

Nadat iedereen zich onder de douche van de modder had ontdaan, was er een lunch in de bestuurskamer. Bakkerij Haafs, die afgelopen week net de nieuwe winkel in Vries hadden geopend, bood de heerlijke broodjes aan. Alle fietsers kregen als cadeautje een busje WD40 olie mee om hun fiets soepel te laten draaien. Aansluitend kon de wedstrijd VAKO – SVZ worden bezocht.

Gezien de positieve reacties die de sponsorcommissie ontving, lijkt het evenement voor herhaling vatbaar. De sponsorcommissie wil in tweede helft van het voetbalseizoen nog een activiteit houden.

De businessclub bestaat uit ongeveer 40 sponsors die VAKO voor 250 euro of meer per jaar steunen. Wilt u ook lid worden, neem dan contact op met Willem Dekker, bestuurslid sponsoring VAKO: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06.52027620.