Wij schrijven deze zondag de 13e van september, een dag waar lang naar uitgekeken is. Uw roemruchte vako 4 mocht de bekrijte arena weer betreden.Dan zult u denken vako 4 die stond niet in het program dat klopt, met het wegvallen van het 3e was daar de vraag om als team vako 4 te blijven. Maar de bobo's bij de bond of de vereniging zijn onbekend met enige vorm van cult en zodoende werdt het statuut dat jullie 4e al jaren is in het noordelijke voetbal zonder en blikken en blozen veranderd in het 3e.gelukkig voor u de trouwe lezer en supporter zal uw verslaggever nimmer capituleren en daarom blijven praten over jullie 4e

Dan natuurlijk de wedstrijd dag zelf, het was bijkans een chaos op het vako complex.drommen supporters werden via het zandpad naar het c veld gedirigeerd, toen die aan de nieuwe maximale capaciteit zat wordt zelfs het d veld omgetoverd tot tribune.jullie 4e na maanden van voetballende geheelonthouding zat met 16 man sterk getergd te wachten te wachten tot de deur los ging. De selectie meer als compleet kon zelfs toestaan dat nr 2 met het 2e mocht meedoen en scarface, bef buukpien en anton gleuf een dagje mochten overslaan. De aanwezige spelers waren als een kind zo blij, de warming up kun je het best beschrijven als een kudde jonge pinken die voor het eerst gras onder de hoefjes voelt.jullie verslaggever kon niks anders constateren dat ondanks alle joligheid er niks was veranderd met vorig jaar, de voetbalmachine was nog steeds zichtbaar. De gasten Leo uit loon zouden daar al snel achterkomen,waar de eerste minuten de vako 4 motor kreunend en steunend op gang kwam ging eenmaal op bedrijfstemperatuur het gas los.zorgeloos combinerend werdt de tegenstander hopeloos zoek gespeeld, de bal gleed van voet naar voet al was het een nummer van Barry White.een goal kon dan ook niet uitblijven, vako 4 debutant sunday was scherprechter na een weergaloze combinatie over de linkerflank vond hij zich terug bij de eerste paar en via een haast onmogelijke hoek poorte die de keeper en schoof in de verre hoek raak 1-0 minuut 11.

Voor Leo was het aftrappen en bal inleveren, want elke linie stond als een huis. Het spel was als een orgasme voor de ogen , strak inspelen , in de aanname draaien, subtiele lichaams beweging en 3 man kwijt. Keer op keer verraste jullie 4e niet alleen tegenstanders maar ook de in grote getale aanwezige vrouwelijke groupies, elke geniale bal en het was als een klontje boter in een hete pan zo gleden ze langs de zijlijn.zo ook in minuut 21 , de aanval simpel en geniaal en uit het boekje: laatste linie speelt in , middenveld 1 keer raken naar de voorwaartsen, voorwaartsen terug leggen naar de inkomende middenvelders dit keer vonnie die zijn schot gekraakt zag worden. Echter het vervolg was van zulke schoonheid dat alleen jullie 4e kan waarmaken. Het gekraakte schot stuitte omhoog wederom bij vonnie , en in dat ene moment kwam al dat gewoon pantoffelen wat je vroeger in de jeugd deed samen. Zonder dat de bal een grassprieten kon aanraken zat daar een maat 45 Adidas met witte veters onder, de knal was buitengewoon .een dappere verdediger probeerde nog te blokken maar moest dat haast met een been minder bekopen. Het doel was het grootste slachtoffer, de bal sloeg zo hard in het net dat die letterlijk 10 cm uit het lood staat 2-0 jullie 4e nam gas terug en dit was tevens ook de ruststand.

Na rust ging het weer lekker verder , het is dat jullie 4e kolderiek was anders was de 10 misschien de 15-0 wel gehaald. Edo na een drinkgedrag niet de scherpste miste zeker 5 100%kansen en de rest van jullie 4e frivool aan de bal ging voor Messiaanse goals, terwijl alle aanvallen uit het boekje waren liet de afwerking te wensen over.het was minuut 67 dat jullie 4e van de partymode weer terug ging naar de zero tollerance stand. Het was zowaar Leo die aanviel, waar de aanvaller de verre hoek zocht en chasse patat de bal van richting veranderde, bleek de leeuw weinig hinder te ondervinden van de zware blessure van vorig jaar. Als een tijger die kan teleporteren was daar zijn rechtervoet klauwend naar de bal en een zeker doelpunt voorkomend. Jullie 4e wakker geschud schakelde direct 6 maal op en in 5 minuten was het pleit beslecht. Mr sambuca schakelde de gevaarlijkste man uit en zijn pass was subliem, spekkedikkie was los en schoof de 3-0 binnen in de 68e minuut minuut 72 was het edo die de verdediging geen kans liet en terug legde op spekkedikkie 4-0. Jullie 4e was sportief en ging in op de bede van Leo om gas terug te nemen. De wedstrijd gewoon heerlijk in uitgespeeld na wat het enige hoogtepunt van kani achteraf was. Stel u voor een ingooi , die moet genomen worden vanuit de nek met 2 benen op de grond. Dan de ingooi van kani vanuit de nek maar de linker voet al achter achter de oren , zwanemeer was er trots op. Toch ondanks verwoede pogingen bleef het maar 4-0.

Uw verslaggever heeft een meer dan heerlijke wedstrijd gezien en misschien ben ik wat te vroeg , maar de sponsoren en het volk vraagt er om het kampioenschap is binnen handbereik.
Vako 4
De leeuw
Bloempje, mom, chasse patat, gompie(45 mr sambuca)schonewille
Heikneuter (45 edo) vonnie sunday , kani
Spekkedikkie

Uw verslaggever n. Dikshoorn