Wij schrijven deze zondag 8 maart, een mooie voetbal dag. Daar waar vrouwe voorjaar langzaam haar weelde begint te tonen en de natuur stilaan ontluikt bij de immer stijgende temperaturen, was er 1 plek waar de zomerse hitte al had toegeslagen. Een inmens rood geel lint vertrokken van sportpark vries , laveerde op de harley trapson langs verbaasde forenzen die zo'n imposant schouwspel nimmer aanschouwd hadden. De tocht was bar en de tocht was lang, langs rotsen en ravijnen stug ploeterend kwam het doel langzaam in zicht sportpark tynaarlo. Het was weer een ouderwetse derby dag tegen de sterkûh mannen van tynaarlo 3, een afgeladen sportpark , fakkels ,vuurwerk , de indrukwekkende corteo geleid door komkommers , woeste en de jean luc picard alles was aanwezig voor een waanzinnige voetbalochtend.lijders jan s , de slager en gompie hadden deze dag weer goed ingekocht voor deze belangrijke wedstrijd, met het aantrekken bombsquad, klompie , casper blauw , adhd hoekman, onze tropische verrasing donnatello en als klap op de vuurpijl de tweelingbroer van arie boomsma "petey" van der vossen stond er een meer dan respectabel elftal.

De eerste helft bleek al direct wie de bovenliggende partij was en dat was natuurlijk jullie 4e , waar de gastspelers even moesten acclimatiseren aan het moordende tempo die jullie helden hanteren kwam de machine langzaam op stoom. Op sleeptouw genomen door de routiniers mom en mr sambuca denderde de vako 4 trein over het arme tynaarlo heen, onder een stormvloed van geel rood geweld storte alle ambities die tynaarlo voor deze derby ineen. Jullie 4e was genadeloos "met t schoem op de bek" zoals dat zo mooi heet werd alles afgejaagd wat ook maar de intentie had te bewegen. Het doel van tynaarlo kreeg meer te verduren dan een gemiddelde meiden van holland actrice, scores konden daarom ook niet uitblijven. Het waar klompie die via een tynaarloër speler de 0-1 maakte en niet veel later de 0-2 binnen chipte de 0-3 kwam op naam van spekkedikkie die met zijn fysiek 3 man in de lucht omverkegelde en met een bouncing header doel vond en klompie vlak voor rust nog even de 0-4 binnenschoof, 0-4 bij rust

de 2e helft bleef boeien en ging op onverminderde intensiteit verder, het voetbal was om door een ringetje te halen zo mooi . Donderboer heikneuter ramde op goed aangeven van jan s het dak uit het doel 0-5 en in totale paniek ramde tynaarlo er zelfs ook 1 in 0-6.en dat allemaal tegen 12 man , de prima fluitende scheids westerhof kreeg argwaan en kon niks anders dan tynaarlo terug te zetten naar 11 man. Kreeg tynaarlo dan helemaal geen kansen dan, jawel maar dan was daar altijd nog het vleesgeworden monument der onverzettelijkheid bombsquad. Als een soort van godzilla fourageerde hij door zijn eigen 16 meter en deed elke aanvaller missen uit pure angst. Slechts in de laatste minuut moest deze behemoth in het keepersgilde capituleren enkel en alleen omdat jullie 4e uit sportiviteit tynaarlo ook een doelpunt gunde .eindstand daarom ook 1-6.

Uw verslaggever heeft weer een schoonheid van een wedstrijd gezien.machtig mooi voetbal, strijd en een zeer sportieve derby. Het ronken van een soepel lopende vako 4 motor doet uw verslaggever goed, het powerhouse glimt weer en wordt weer gevreesd.
Uw verslaggever n dikshoorn

Vako 4:
Bombsquad; stefstunt piloot, hoekman,.vd.vossen en mr sambuca(45 zuidberg)karel kuipers(45 jan s),mom , blaauw en donatello; spekkedikkie(45heikneuter) en klompie
man of the match : bombsquad