Wij schrijven deze zondag 1 maart, een dag dat jullie 4e weer eenzaam en alleen acte de présence gaf op het sportveld.waar u denkt lekker alleen in de luwte ballen , dan heeft u het verkeerd.de druk was hoog en de beleving intens alles hing dit weekend van het 4e af. Waar powerhouse vako 2 zondag op de zaterdag voor het eerst moest buigen en zelfs liverpool niet onschendbaar leek, lag de druk bij jullie 4e .

Niet alleen de eer van vako en elke voetbalminnende fan, ook de nummer 2 positie lag in het gedrang. Grc was deze zondag de tegenstander, na een gelukje waar zij op de 1e speeldag jullie 4e nog konden verrassen op kunstgras, hadden zij zich ook op het drentse grasland aangepast en waren in het verloop van dit seizoen jullie 4e tot op slagafstand genaderd.gelukkig waren jullie lijders goed voorbereid en hadden de juiste inkopen gedaan om alle gebleseerden te vervangen. Het gemis van de leeuw, samba , anton gleuf , zuidberg,vonnie, scarface en de iceman , werd keurig opgevangen door het aantrekken van tjeu la ling , hakje, de teruggekeerde gayboy en de herstellende tijn varwijk, die een meer dan uitmuntende wedstrijd keepte.de wedstrijd begon turbulent, dit door het feit dat beide teams vanaf minuut 1 volgas gaven en omdat de wedstrijd met windkracht 6 op het D veld plaats vond want er zullen eens 3 punten op het hoofdveld gehaald worden.

Afijn het was zo en jullie 4e liet duidelijk weten dat grc geen moment aanspraak diende te maken op enig vorm van succes. Waar de regenstander moeite had om het weer te lezen , was jullie 4e daar veel beter in.het was een heerlijkheid om jullie helden te zien spelen met de wind, elk zuchtje en elke vlaag werd opgenomen het was als een eenheid met de elementen.was het nagenoeg windstil dan werd er rustig overgespeeld, maar streelde dan ook maar een licht briesje de wangen van jullie helden, dan was het georganiseerde chaos. Lopende mensen schuivende linie's , de gene aan de bal alle variabelen berekend. En in een flits en jullie 4e was weer weg.grc kon niks anders dan meter bij meter weggeven en na 5 minuten was de eerste corner een feit, karel kuipers achter de bal en met de cornervlag als windvaan wachte die zijn moment af. Seconden tikten weg en op het moment dat de vlag begon te bewegen , ging daar de bal ook hoog en ver richting rand 16 meter.een verloren bal voor de leken, maar heel jullie 4e wist anders want daar was de wind en haaksom vloog die in de verre hoek 1-0 voor jullie 4e. Grc was als een speelbal voor jullie 4e, lekker combinerend waren de voorwaartsen een plaag voor de groninger verdediging. Zo erg dat meermaals de noodrem gebruikt moest worden, edo vond na een solo spekkedikkie die binnen de lijnen werd gevloerd en het was ook spekkedikkie die deze kans verzilverde. Penalty spekkedikkie 2-0. Jullie 4e heer en meester maakte er een spektakelstuk van voor een uitverkocht D veld, want zelfs de gronigers waren met een bus vol op deze topper afgekomen.het wachten was op de volgende goal, en die kwam er ook.

Karel kuipers en spekk.edikkie hadden samen een soort van dubbel 1-2tje , was hier beeld van dan zou zelfs messi zeggen what the copulatie, en een de heerlijke 3-0 was een feit. Tevens ook de rust stand.wat duidelijk was in de rust , was dat het alleen nog maar mooier zou worden. Waar de foutloze en subliem spelende mr sambuca de zich verslapend hebbende lijder gompie minuten gunde en stef stuntpiloot plaats maakte voor schonewille, leek de traktatie voor het publiek compleet. En zo geschiede het, de 2e helft was een gala voorstelling. Publiek was de winnaar , jullie 4e leek haast fifa street te spelen het joga bonito(of zoiets) niveau was hoog. Waar keeper varwijk zijn klasse toonde en voor julle 4e lange tijd de nul hield kon hij niet voorkomen dat grc in minuut 100, bijgeschreven door de prima fluitende thomas van wijk de 3-1 nog kon maken. Absoluut hoogtepunt van de 2e helft was wel dat de zich verslapend hebbende lijder gompie alles op alles deed om deze zonde goed te maken. Met gevaar voor eigen leven ging die een duel aan en raakte die de bal zo hard dat die in de aanlengede boswal van het d veld een onschuldige wilg door de midden schoot. 3-1 de eindstand , weer een concurent weggespeeld en nog steeds de druk op tynaarlo. Uw verslaggever heeft een meer danvermakelijke wedstrijd gezien, bij vlagen was het meer dan geweldig met mooi en humoristisch voetbal niet alleen voor de voetbaltechische supporters maar ook voor het gewone volk. Uw verslaggever zegt op deze voet zo doorgaan en de laatste wedstrijd tegen tynaarlo kan wel eens een hele mooie worden.

Uw verslaggever n dikshoorn
Vako 4 :
Varwijk; mr sambuca(45gompie)gayboy,hakje en stef stuntpiloot(45 schonewille);jan s,tjeu la ling,karel kuipers(85 mom) en spekkedikkie; heikneuter en edo

Man of the match :mom