Wij schrijven deze zondag 26 januari, de dag dat jullie 4e weer ontwaakt uit hun jaarlijkse winterslaap. En het zal voor sommigen een ietwat vreemde gewaarwording zijn geweest,er hing een soort van serene onrust rond jullie 4e.iets ondefineerbaars wat er tegelijk wel en niet was had zich meester gemaakt van jullie helden, het was als een maalstroom van emoties die de aanwezige selectie teisterde. 16 gekwelde zielen die al meer als 2 maand lang gekooid door het onbekende beklemmende gevoel haast doelloos door het dagelijkse leven gingen, hadden plots door het simpele samenzijn de revelatie waar zij al zo lang op wachten.als een fenix die uit de duisternis herrijst was daar de ware reden voor alle onbekende gevoelens,berusting deed zijn intrede bij jullie 4e en een gezamelijk doel was een feit geworden. Het onbestemde gevoel was het gevoel van de jacht, drie en een half seizoen lang waren jullie helden de verpersoonlijking van eenzaamheid aan de top. Altijd de gejaagde, altijd de prooi, nimmer het roofdier dat jullie 4e altijd was geweest.die tijd is voorbij er mag weer gejaagd worden , en gejaagd zal er moeten worden.belangrijkste prooi is wel de groen-wit en al een beetje grijs wordende brigade van jan taxi zijnde tynaarlo 4 die verrassend jullie 4e afgelost hebben op de koppositie, gejaagd zal er ook moeten worden op de toekomstige talenten van jullie 4e, zijnde zondag 2. Want zoals uw reporter heeft vernomen schijnt dat als jullie 4e geen acte de présence geeft op het sportpark dat de talenten bij gebrek aan sportieve druk slordig worden. Gejaagd zal er ook worden door jullie spitsen duo edo en spekkedikkie, de prooi niemand minder dan pat stone die nu al met 2 teams meedoet in een ultieme poging deze bloedhonden voor te blijven.


Dan door naar de wedstrijd , gasseltenijveen de tegenstander. Dat jullie 4e het jagen nog niet verleerd was vanaf minuut 1al duidelijk, niks geen opstart fase of een rustig aftasten. Onder leiding van een ontketende mr sambuca op de 10 positie was het vako 4 dat de klok sloeg.kans na kans met 15 minuten gespeeld had er al 0-6 op het bord moeten staan, maar donderboer heikamp, edo en zelfs zuidberg faalden jammerlijk.geen vuiltje aan de lucht zo leek het, maar niets was minder waar, binnen 5 minuten stond er 2-0 voor gasseltenijveen op het bord. Waar bij de 1-0 alle eer naar de tegenstander ging, was het bij de 2-0 helemaal de eer aan zuidberg die dit keer wel scoorde, keurig beheerst in eigen doel wel te verstaan. Reden voor paniek denkt u? Verkeerd gedacht, de machine genaamd vako 4 kwam nu echt op gang. Zo snel als dat het 2-0 stond was het ook alweer 2-2, gastspeler tjeu la ling gaf scherp voor en vonnie vond zowaar al koppend het dak van het doel en niet veel later had koning pingel edo de bal er ook al ingefrommeld.het bleef kansen regenen voor jullie 4e maar steeds waren paal ,lat , keeper en een gebrek aan een VAR scherprechter.

Waar vlak voor rust gasseltenijveen in 1 van hun spaarzame aanvallen nog dacht te kunnen scoren, was daar sherman die als volleerd william wallace voor volk en vaderland in een ultieme poging redding bracht en gebleseerd het veld moest verlaten. 2-2 ruststand.de 2e helft was een voortgang van de 1e een superieur 4e maar de kansen werden niet afgemaakt.spekkedikkie maakte als snel wel de 2-3 uit een penalty , maar net zo snel was het ook alweer 3-3. Gasseltenijveen bleef hopen en jullie 4e bleef kansen missen, gelukkig was daar good old mom om orde op zaken te stellen. Bij een slecht weggewerkte corner lepelde hij op messiaanse wijze de bal bij de achterlijn weg , liet de bal 1 keer stuiten en haalde verwoestend uit 3-4 dit tevens ook de einduitslag.

De jacht is begonnen, het spel is er, de beleving is er , de wil is er en de overwinning is er . Slechts een 3-4 waar het een 0-16 had moeten zijn maar ook deze tellen. Op naar de prijzen aan het eind vam het seizoen, want men weet maar al te goed. De vangst is mooier als de jacht.

Uw verslaggever n dikshoorn