Wij schrijven deze zondag 27 oktober een prachtige dag een derby dag, te lang heeft dit affiche niet mogen plaats vinden. Jullie 4e vs yde united. Dit yde united een cult club pur sang, als vinnie jones nederlander was geweest had die hier gevoetbald. Deze cultstatus heeft ook zo zijn aantrekkingskracht vescheidene vako spelers hebben daar hun cultstatus opgehaald, illustere spelers , toppers in hun eigen gebied. Namen als salinas , onan de batavier, drank drink, doenderken , schoppen 7 zelfs de legende in de zaal bij reuz the hoffman.het was zelfs de rood witten bijna gelukt om een vako icoon in te lijven, het was dat vako nestor norbert jullie robinho robson da souza liet omkeren anders had dezs daar ook gespeeld.deze zondag was het aan de beurt voor wesselding, de leeuw en gayboy om het op te nemen tegen hun oude strijdmakkers. Bij aanvang van de wedstrijd bleek al dat deze zondag een lastige zou worden. Het was het fluweel vs de zaag, jullie 4e hoe het ook probeerde voetballend het op te lossen de zaag was overal aanwezig.toch was jullie 4e dominerend, dit veranderde toen de rechts mid van yde de kans zag voor te zetten. Bestemming was de vrijstaande spits rand 16 meter bij de tweede paal, scheenbeschermer dacht daar anders over. Met de welbekende pok zeilde het leer keurig in de verre kruising en de 0-1 was een feit. De knop moest om en techniek moest plaats maken voor fysiek. En de derby ontbrande, 1 keer raken met de bal was nu 1 keer raken de man. Liefhebbers van het echte voetbal kregen waar voor hun geld, het was een epische strijd. Viel de bal tussen die linies dan waren er 2 spelers beiden even ver van de bal , bewegingen synchroon dan het het tegelijk samenzijn bij het leder en dan de heerlijke blob die je dan hoort. De intensiteit was om van te smullen. Karel kuipers ging voorop in de strijd om het middenveld en nadat hij 3 youngsters 80 kilo lichter als hem opzij had gezet , haalde hij verwoestend uit 1-1. Yde kreeg nu een koekje van eigen deeg, jullie 4e helemaal omgeschakeld nu drong aan maar gescoord werd er niet meer 1-1 bij rust.de ietwat niet herhaalbare woorden van lijder de slager in de kleedkamer onthoud ik u, maar ze waren niet aan dovemans oren besteed. Exact 11 sec in de tweede helft was de 1-2 een feit via de aftrap was het 1 maal raken, gompie naar komkommers , die naar scarface en die weer naar spekkedikkie
. 11 sec en 4 schijven verder jullie 4e op en top .wat zich daarna onstpon was eigenlijk met geen pen te beschrijven , een combinatie van zero tollerance en this is sparta. Van beide kanten flinterhard en toch fair. Yde united op zoek naar de gelijk maker , jullie 4e vol op de aanval. Na een half uut van scheenbeschermers testen bleek jullie 4e het beste, in de laatste 10 min wist spekkedikkie nog 2 maal het doel te vinden en was de 1-4 overwinning het feit.
Het ging zwaar en moeizaam deze keer dat zeker, maar deze tellen ook. Uw verslaggever vraagt zich wel af na alweer 3 doelpunten van spekkedikkie waar pat stone aka cappie blijft op de lijst.
Uw verslaggever n dikshoorn