Dames en heren het uur u nadert alras, hoedt u of verheugt u. Een gebeurtenis van kosmische omvang staat op het punt te ontbranden, de echte kenners voelen het al langer, zien het al langer. Waar de laatste zonnestralen van een langzaam wegkwijnende zomerzon de eeuwige strijd steeds eerder van de invallende duisternis lijkt te verliezen, bekruipt hun een haast onbeschrijfelijk gevoel. De glimlach bij het zien van de eerste ochtenddauw op een grasland, de rusteloosheid op de zondagmorgen die steeds ernstiger vormen lijkt aan te nemen. Het is bijna zover jullie 4e mag bijna los en is in voorbereiding, beter gezegd op veldvoorbereiding op het nieuwe seizoen.

De echte voorbereiding was al reeds begonnen met de VAKO 4 bbq, deze ditmaal gehouden met vrienden, familie en genodigden, vond plaats op het luxe landgoed van gastheer le' oebél gelegen nabij het pittoreske plaatsje "i" du point. In deze idyllische omgeving werden de eerste schreden gezet voor het nieuwe seizoen, contracten werden verlengd nieuwe getekend en ook werd er afscheid genomen. Waar trotse sponsor Tamminga Administraties zijn contract verlengde als sponsor (en daarmee inmiddels een gooi doet naar meest langstlopende sponsor van VAKO, misschien dat iemand dat kan verifiëren bij het geheugen van VAKO (Barkhof red.) in het archief), neemt deze ook een trainee-sponsor mee, Achterkamp Campers loopt dit jaar als stage-sponsor mee om het sponsor-vak te leren. Lijders Jan S en de slager wisten ook met succes bijna alle routiniers nog een seizoen te binden, zo zijn Anton Gleuf, Mom , Scarface, Mr Sambuca, Schonewille en Bakkie Gorter (die weer een jaar op huurbasis naar het vlaggenschip vertrekt) weer te bewonderen in de wei. Iemand die ook doorgaat is de steunpilaar van jullie 4e, deze man verpersoonlijking van het woord trainingsbeest , een voorbeeld van zijn neefje Zlatan Ibrahimovic, en door zijn trainingen jullie 4e zondag zo hoog voetbalt: Joop Ibrahomanvic. Ook hij heeft bijgetekend.

Afscheid nemen doen we helaas ook. En wel van een voetballend icoon, na 52 jaar dauwtrappen vond good old Jan den Uyl het welletjes. Moegestreden door de jarenlange discussies met scheidsrechters en eigenwijze tegenstanders, het geen genoegen meer vinden in het vernielen van ambities van jonge middenvelders die dachten dat ze een makkelijke ochtend hadden.het einde van een roemrijk tijdperk. Waar beide lijders ondanks interesse uit binnen en buitenland de rest van de selectie ook binnenboord konden houden lijkt jullie 4e klaar voor het nieuwe seizoen, een totaal nieuwe ervaring voor allen want na het glorieuze kampioenschap van vorig jaar speelt jullie 4e dit jaar Reserve Hoofdklasse, en nu al 1 met 2 topwedstrijden, good old Be Quick 2 en de absolute kraker tegen Yde United. Maar voor dat al dit geweld aanvangt wordt er eerst nog geoefend tegen Actief 1 
Het belooft weer een heel spektakel te worden, uw ondergetekende heeft al zijn zondagochtenden al gereserveerd, doet u mee?!

N. Dikshoorn