Voetbal liefhebbers hoed u, het moment is daar.

Dat moment waar iedereen vanaf halverwege November naar uit keek, VAKO 4 is los. Waar vorige week Eext met trillende en overslaande stem zich nog afmelde, nadat hun scout's de donderdagavond training met angst hadden aangezien nu al opgenomen in de Eexter folklore worden verhalen verteld over het beestachtige niveau.

Niets ontziend, een epische strijd die de veldslagen uit Braveheart met mijlen overklast.

V.v Gieten, dit keer het slachtoffer, was deze verhalen ook ten ore gekomen, hadden voor deze gelegenheid het 1e elftal terug getrokken om jullie helden te bestrijden.

Echter ook deze spelers knikten in de knieĆ«n na het horen van de jurrasic parkiaanse geluiden vanuit kleedkamer 8. Waar de eerste 10 minuten het voetbalbeest vako 4 nog even zijn spieren moest testen, ging ineens de spreekwoordelijke knop om.

Gieten in de waan dat ze een resultaat konden halen stortte ineen, soepel combinerend en dodelijk in de duels combineerde jullie 4e er op los. Waar de laatste man van Gieten lang standhield door constant tijd te rekken doormiddel van elke bal voor de goal naar de gemiddelde kruishoogte van een 747 te roeien,

werd door vloeiend combinatiespel gastspeler Tjeu la Ling gevonden: 0-1. Gieten mentaal en geestelijk al helemaal murw moest lijdeloos toe zien hoe jullie 4e er een totale speeltuin van maakte en wederom Tjeu la Ling al kappend en draaiend 7 man het bos in stuurde en de verre hoek vond 0-2.

Dit ook de ruststand. Waar in de rust nieuwbakken leider Jan S. al jullie helden die als jachthonden die bloed roken moest temperen dat de punten al binnen waren ging langs dovemansoren, als een kudde op hol geslagen buffels gingen jullie 4e na het fluitsignaal los, Gieten stoof alle kanten op zolang ze maar geen 4e speler tegen kwamen. Toch dan een speler van Gieten die het aandurfde maar hopeloos faalde, overtreding op 40 meter van de goal. Waar good old Anton Gleuf opteerde voor een linkspoot was het rechtspoot
Joost de schilder die hem zo onwaarschijnlijk hard pantoffelde dat Gieten een nieuw net en achtervanger moeten aanschaffen: 0-3.

Bij deze stand ging leider Jan S. rouleren met deze feest opstelling kon Gieten nog wat terug doen, koud in het veld voor 1e keus en sta in de weg Terra ging reserve Mark "Samba" Gritter ongelukkig onder een bal door: 1-3. Nadat de leider eindelijk iedereen onder controle had en jullie 4e op 10% van hun kunnen gingen spelen vonden de helden van jullie 4e het wel best, verscheidene kansen werden uit sportieviteit naast geschoten. Opmerkelijk was wel die sonicboom van Karel Kani Kuipers die had die kruising getroffen het arme Gieten ook nog een nieuw doel had kunnen aanschaffen. VAKO 4 ligt op koers en voortekenen zijn goed. Aankomende weken spektakel gegarandeerd want Zeijer geel uit, Tynaarlo en dan Zeyer geel thuis.

Liefhebbers smullen nu al bij deze weergaloze wedstrijden,

tot de volgende gameday,
uw reporter,

N. Dijkshoorn