Waar menig tegenstander van het vlaggeschip de punten mee naar huis neemt, bewijst het 4e dat het niet aan het hoofdveld ligt. Na eerder de groen witte brigade uit Tynaarlo met een nederlaag naar huis gestuurd te hebben, werdt dit keer GKC met een duidelijke 10-0 na maar 80 min van het veld geveegd.

Het hoofdveld kroelde en schurkte fluweel de nopjes van de schoenen van het 4e. Tijden van weleer dacht het hoofdveld. Gesterkt door het magisch samenspel tussen team en grasmat, speelde het 4e met een passie die het magische bijna evenaarde. Makkelijk combinerend en oogstrelende acties. GKC, toch zeker een favoriet voor de titel, wist niet waar ze het zoeken moesten. Onder de leiding van good old Jan den Uyl domineerde het gewierookte 4e vanaf minuut 1. Met gastspelers Roby Robson da Sousa en Thomas Kuupie voor de gebleseerde Jannes M'bappe en afwezig slangenmens Edo werdt GKC helemaal zoekgespeeld. Actie na actie waar de reporter moeite heeft om deze te omschrijven qua schoonheid deden het masaal opgekomen publiek sidderen van genot.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken en de scheids uit medelijden 10 min eerder affloot stond er een duidelijke 10-0 op het bord waarbij Karel "Kuipers" Kani met 3 goals de vedette was, overige goals van Roby (2), Vonnie (2), Thomas Kuupie (1), trainer coach lijder Robbin Kemkers (1) en good old Jan den Uyl (1). Bijzonderheid: Joost Luchies mist een penalty.