Slechte wedstrijden winnen. Ook daar is wel een cliché over te verzinnen. Stof tot nadenken is er absoluut, want het ging voor Zo2 op bezoek bij subtopper Siddeburen 2 zeker niet van een leien dakje. En voor het grootste gedeelte was dat toe te schrijven aan de roodgele brigade zelf, al moet ook worden gezegd dat de gastheren zeker niet de minste uit de competitie zijn.

Eigenlijk alles was tegen Rolder Boys afgelopen donderdag goed ging, ging tegen Siddeburen dan ook minder. Het enige wat hetzelfde was, was de maker van de eerste treffer. Uit een vrije trap maakte Steenbergen er 1-0 van. Vervolgens was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Zeker drie 100% kansen kreeg de thuisploeg, voordat de trekker voor rust wel over werd gehaald.

De woorden in de rust werden uiteindelijk omgezet in daden. In de tweede helft ging Zo2 een stuk beter voetballen. Er zat simpelweg wat meer energie in de ploeg. Dat wierp zijn vruchten af. Een fantastische voorzet van invaller Tooren werd door captain Grootjans op waarde geschat. Vijf minuten later volgde ook de bevrijdende 1-3. Ivar Goedkoop snoepte de bal van een Siddeburen-verdediger af. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound drukte Wichers ouderwets lekker af.

Uitspelen en de drie punten in de tas. Daar dacht de arbiter helaas anders over. Met een al dan niet terechte strafschop kreeg Siddeburen de ideale mogelijkheid om terug te komen. De VAKO-goalie had echter zijn huiswerk goed gedaan en keerde de pingel. In de rebound was bovendien ook Bessem goed bij de les. Deze vreugde verdween een minuut later toen de aansluiting wel werd gevonden.

Tien angstige minuten gingen er voorbij, maar de VAKO-defensie, met uitblinker Jarne Schuiling, brak niet. De 2-3 werd over de streept getrokken en de liefst vier VAKO-supporters konden tevreden huiswaarts keren. Nog steeds geen puntverlies en koploper. 21 punten uit zeven duels. Volgende week wacht TLC 2.

20191103 Siddeburen Z02 01 1200