Twee weken geleden stond de bekerclash tussen VAKO 2 en Rolder Boys 2 eigenlijk al op het programma, ware het niet dat de lichtmasten op Sportpark Fiellietaz Goethart het toen even niet deden. Onverrichte zaken dus huiswaarts voor zowel Zo2 als de Boys. Gelukkig was manusje van alles J.J. Hofstra er afgelopen donderdag vroeg bij en kon de wedstrijd na de test op groen licht rekenen.

Onder frisse omstandigheden trapte Zo2 om klokslag 20:00 uur af. Het steeds beter wordende hoofdveld begint voor Zo2 haar vruchten af te werpen. Afgelopen zondag werd de 1-0 genoteerd na 50 seconden. Donderdag duurde het twintig seconden langer. De aanval was er zeker niet minder om en Steenbergen de maker van de snelle openingstreffer.

Dat Rolder Boys 2 twee klassen hoger speelt dan de roodgele-brigade was na de goal duidelijk te zien. Het voetbal was simpelweg wat verzorgder en de jonge knapen waren ook fitter. Desalniettemin is Zo2 uiteraard niet voor één gat te vangen. Tactisch mankeerde er weinig aan het spel van VAKO 2 en de geroutineerde driehoek Van Wijk, Polman en Bessem had de zaken uitstekend voor elkaar. Daar profiteerden in de eerste helft Buursma en Schuiling van en in de tweede helft Meijering (Stefan) en van Rein. Alle backs speelden een meer dan prima wedstrijd. De Roldenaren kwamen, ondanks een veldoverwicht, in het eerste bedrijf niet tot echt uitgespeelde kansen.

Na rust kwam Zo2 wederom als de wiedeweerga uit de startblokken. David Koops hield goed het overzicht en bediende Steenbergen, die na twee minuten ook zijn tweede van de avond maakte. Voor Rolder Boys een hard gelach. De zwartwitten moesten dus eerst maar eens opzoek naar de aansluiting. Maar dat zat er absoluut niet in. Ook in het tweede bedrijf wel dreiging, maar geen kansen. Verdedigen begint voorin en dat deden Westerhof, captain Grootjans, Tooren (1e helft) en Goedkoop (2e helft) dikke prima en met de controleurs Wichers en Koops was er bovendien ook geen doorkomen aan.

Met de nodige ruimte was Zo2 vervolgens wel ietwat slordig. Goedkoop had misschien wel de 3-0 moeten maken. Koops deed dat wel en met de 3-0 vond de prima leidende scheidsrechter Koerntjes, die tussendoor nog even opzien baarde met een sanitaire stop, het welletjes. VAKO 2 schakelt dus Rolder Boys 2 uit een gaat dus door naar de 2e bekerronde. Zondag weer competitie. Siddeburen 2 uit.

 20191031 ZO2 beker RB2