Het is alweer de zesde overwinning die VAKO zondag 2 boekte in de competitie afgelopen zondag. Hekkensluiter Oerterp 2 leek al met weinig illusies richting Sportpark Fielliettaz Goethart te zijn gekomen. Slechts elf man telde de Friese brigade. Zo2 kon over nagenoeg een fitte selectie beschikken. Onze Robinho Robson da Souza had te veel hinder van zijn hamstring en was niet wedstrijdfit. Gelukkig nog steeds onze Robinho, N. Dikshoorn haalde zijn transfergeschiedenis nog even aan met een bijna overstap richting Yde United. Gelukkig dat hij zijn VAKO-hart bleef volgen en hij nog steeds schittert in het zelfbenoemde SuperTrio.

Afijn, je moet het doen met de spelers die er wel zijn. Om gelijk de man of the match uit te lichten: David Koops. Amper een minuut op de klok en Zo2 had de eerste al in het mandje liggen. Koops de maker van de treffer en hij liet zich deze ochtend meermaals gelden. Ook na vijf minuten. Want de 2-0 kwam wederom van de voet van de uitstekend spelende middenvelder. En toen Patrick Steenbergen, na goed voorbereidend werk van jongeling Ivar Goedkoop, na een kwartier spelen ook de 3-0 maakte was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. De bezoekers waren niet bij machte om het Zo2 echt moeilijk te maken. Goedkoop stond ook aan de basis van de 4-0 vlak voor rust. Zijn voorzet werd ongelukkig binnengelopen door een Oerterp-verdediger.

20191027 zo2 oerterp 1000

Na rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Met nog twee treffers van Koops bracht hij zijn totaal naar liefst vier. Remco Vermeer liet oude tijden herleven als rechtsbuiten. En in die positie scoorde hij zijn eerste van het seizoen. Het betekende dus een 7-0 eindstand. Met de simpele overwinning moet het vizier snel worden gericht op komende week. Dan op papier twee pittige ontmoetingen. Allereerst donderdag in de herkansing tegen Rolder Boys 2 voor de beker. Als er werkende lichten zijn uiteraard. En zondag naar de nummer drie op de ranglijst: Siddeburen 2.

Tot slot nog even terugkomend op de prikkelende woorden van de heer Dikshoorn na de moeizame zege in de derby tegen Yde. Als Zo2 zijn wij buitengewoon trots op Spekkedikkie. In Zo2 is hij dusdanig opgebloeid als spits dat hij momenteel een van de meest productieve spelers is bij VAKO. Een teken van een goede opleiding dus vanuit onze kant. Laat die lijst echter niet het belangrijkste zijn. Teveel focussen op een individu kan ervoor zorgen dat jullie geoliede machine gaat haperen in de titelstrijd. En dat zou zonde zijn nu jullie de smaakt te pakken hebben ?.