Op een bewolkt Sportpark Esserberg stond competitiewedstrijd nummer vijf op het programma voor Zo2. Helpman is de bespeler ervan en dat tweede was zondagmiddag de opponent van koploper Zo2. Een frisse jonge ploeg en zo kwamen de blauwwitten ook uit de startblokken. Zo2 was minder bij de les en begon ronduit slap aan het potje op het matige nepgras.

Helpman profiteerde optimaal. Uit een hoekschop kon een Groninger geheel vrijstaand eenvoudig binnen knikken. De dreun was blijkbaar even nodig, want aansluitend kwam de Zo2-locomotief op stoom. Na een aantal speldenprikken was het captain Roel Grootjans die zijn ploeg bij de hand nam. Na ‘’een aanval uit het boekje’’ zorgde kameraad Patrick ‘’Robinho’’ Berends voor de assist. De dekselse Grootjans stond precies op de goede plek en schoof het leer binnen. Niet veel later kwam Zo2 ook op een 1-2 voorsprong. De defensie van Helpman kon de bal niet goed wegwerken. Waar Jelle Wichers en Tygo Westerhof nog verzuimden om de trekker over te halen deed routinier Jeroen Stelling dat wel.

20191020 VAKOZO2 2

De tweede helft had Zo2 aanzienlijk meer controle dan in het eerste bedrijf. Achterin hield doelman Rolf van Wijk zijn manschappen goed bij de les. Mooi voorbeeld hierbij was Daan Buursma. Hij speelde een puike pot. Op het middenveld was er in balbezit rust en bij balverlies gelijk druk op de bal. En dat was dan de verdienste van de heren Remco Vermeer, Jelle Wichers en David Koops. En voorin verstoorden Tooren, Grootjans en Steenbergen op een prima manier de opbouw. Het maakte dat de score kon worden uitgebreid. Het goede spel van Koops beloonde hij zelf met een prima goal.

20191020 VAKOZO2 1

Hierna geloofde VAKO 2 het wel en breidde de score niet verder uit. Gecontroleerd werd het duel uitgespeeld en de drie punten konden weer keurig in de koffer van JJ mee naar Vries. Aan de positie van Zo2 verandert er niets. Met 15 uit 5 is het nog steeds de trotse koploper. Komende zondag wacht op eigen sportpark een onbekende tegenstander: Oerterp 2. Ps. Hoe is het eigenlijk met de razende reporter N. Dikshoorn?