Afgelopen zondag stond het duel tussen Zo2 en Drachten 2 op het programma. Een heuse topper: Zo2 had negen punten, de Friezen precies hetzelfde aantal en mochten zich op doelsaldo koploper noemen. Bovendien had de brigade van Karst Wagt wat recht te zetten na de zeer matige tweede helft bij LEO 2.

Dat gebeurde aanvankelijk maar mondjesmaat. De conditie van het veld kwam het Vriezer aanvalsspel niet ten goede op het hoofdveld van Sportpark Fiellietaz Goethart. Ook Drachten had er last van en dat maakte het een matig eerste bedrijf met twee aan elkaar gewaagde ploegen. En eigenlijk hadden de bezoekers ook het meeste recht op een treffer, maar ze hadden één pech. Een goed keepende Rolf van Wijk, die met een aantal puike saves het tweede op de been hield. En aan geluk had VAKO zeker niet te klagen. De Friezer-goalie had geen beste dag. Dat begrepen Roel Grootjans en Daan Buursma maar al te goed. De laatstgenoemde zette goed druk, Grootjans kon zo voorzetten en Patrick Steenbergen kon in een leeg goal afwerken.

Het spelbeeld veranderde de tweede helft. VAKO kwam beter in de wedstrijd, voetbalde ook beter en creëerde meer en meer kansen. Die kansen waren aan Steenbergen wel besteedt: hij maakte binnen er binnen een mum van tijd 2 en 3-0 van. De derde zat absoluut een luchtje aan van een achterbal. De prima leidende arbiter werd echter in de steek gelaten door zijn assistent. Die lette niet op, de scheids liet doorspelen, Patrick ‘’Robinho’’ Berends was alert en zette Steenbergen vrij voor de goal.

Het was de beslissing in de wedstrijd. Drachten probeerde het nog wel maar het tweede kwam geen enkele keer meer in de problemen. Met de vierde en vijfde treffer van Stone tilde hij de eindstand naar een klinkende 5-0 overwinning. Nog steeds ongeslagen dus en alleen koploper met twaalf uit vier. Komende donderdag komt Zo2 in actie voor de beker. Hoofdklasser Rolder Boys 2 is om 20:00 in eigen huis de tegenstander. Zondag wacht subtopper Helpman 2 op de Esserberg.