Op een voor Zo2 ongewone zaterdagmiddag moest het op Sportpark Marsdiek aantreden tegen LEO 2. De gastheren hadden een verzoek ingediend tot het spelen op zaterdagmiddag en met het grandioze Muziekfeest Tynaarlo in het verschiet was dat ook voor Zo2 geen enkel probleem. Een win-winsituatie zeg maar.

En dat Zo2 ook op zaterdag kan voetballen liet het in het eerste bedrijf zien. Goed positiespel werd beloond met doelpunten. Prima doelpunten ook. Na amper vijf minuten spelen opende Patrick Steenbergen de score. Captain en spits Roel Grootjans verdubbelde de marge een minuut later. Daarbij de toevoeging dat 80% van de treffer op conto van Patrick ‘’Robinho’’ Berends mag worden geschreven. Zo2’s flankenflitser liet de LEO-back zijn achilleshiel zien en Grootjans hoefde de voorzet alleen nog maar binnen te lopen. Berends zelf was bovendien ook zelf op dreef. Hij wist prima raad met de afgemeten steekbal van spelmaker Jelle Wichers en faalde oog in oog de Loner-goalie niet.

Niks aan het handje zeg. Lekker koppie thee. En uitbouwen of anders consolideren. En dat pakte niet helemaal goed uit. VAKO 2 werd teruggedrongen en met het nodige opportunisme knokten de blauwhemden zich terug in de wedstrijd. Het werd 1-3, het werd 2-3 en een bal belandde nog op het houtwerk. Gelukkig werd het nog even Freekie-time. Björn Tooren maakte vlak voor tijd de bevrijdende 2-4.

Negen punten, drie duels. Op papier ziet het er uitstekend uit. Het veldspel moet, met name in de 2e helft beter. Anders kan het maar zo een door Zo4 geschetst VAKO 2-syndroom worden. Komende zondag is daarvoor een mooie kans. Op Sportpark De Fielliettaz Goethart is het de nummer één tegen de nummer twee. VAKO 2 is runner-up, op doelsaldo is Drachten 2 koploper. En zij komen om 10:30 uur op bezoek.