Op een regenachtige zondagmorgen moest Zo2 aantreden bij HFC ’15 2. Op papier een lastige kluif: de Hoogkerkers bleken vorig seizoen een pittige opponent en de groenwitten hebben, net als de Vriezenaren, ook al drie punten in de pocket. Lastig werd het pas in de laatste vijftien minuten. Zo2 had al een comfortabele 0-5 voorsprong te pakken, maar gaf nog drie onnodige treffers weg.

De vijf VAKO-treffers waren stuk voor stuk prima goals. David Koops, die een prima pot speelde, scoorde dankzij een kopbal. Uniek: dat doet hij nagenoeg nooit. Vervolgens verdubbelde Patrick Steenbergen de marge. Ook de 3-0 kwam van zijn voet. En vlak voor rust liet Patrick ‘’Robinho’’ Berends zijn voeten weer een spreken met een bekeken schuiver in de verre hoek.

De nodige clichés (scherp blijven, we zijn er nog niet) in de rust werden aanvankelijk nog prima gepareerd. Zo2 gaf weinig tot niets weg en scoorde via een strakke vrije trap van Jelmer Polman. Met nog een kwartier op de klok werd het HFC-opportunisme VAKO 2 even wat te veel. Drie treffers moesten worden geïncasseerd. Eigenlijk onnodig en feitelijk ook de eerste officiële tegentreffer dit seizoen.

De drie punten kwamen er niet door in gevaar. Wederom een prima zege met dominant voetbal. Zes punten dus uit twee duels. Het is prettig kijken naar de stand in de voetbal-app. Komende zaterdag (Zo2 vindt weekendvoetbal prettig) wacht in Loon LEO 2. Een mooie voetbaldag daar, ook VR1 komt daar in actie.

2019 2020 vako zo2 02 1000