Ook voor Zo2 schrijven we zondag 22 september. Een dag die voor Zo2 daadwerkelijk eindigde in drie punten. Geen debutant, gewoon een reserve 2e-klasser. Ook in Vries een prachtige voetbaldag met een dito najaarszon. Geen allergieën dus, gewoon op het hoofdveld; echt gras dus. Na het lezen van het verslag van N. Dikshoorn over de helden van Zo4 elders op de site kwam er een glimlach tevoorschijn. Poëtisch, positief en herkenbaar.

Dusdanig herkenbaar dat net als Zo4, Zo2 dominant spel op de mat legde en kans op kans stapelde om het duel tegen Bakkenveen 2 in winst om te zetten. En daar waar Zo2 jaloers is de op speciale kledinglijn van Zo4 (het gerucht gaat dat Jeroen Draaijer favoriet is bij de spelersvrouwen van Zo2), kan Zo4 op haar beurt jaloers worden op de scoringsdrift van Zo2. Voor rust keek het tweede al tegen een comfortabele 4-0 voorsprong aan. Björn Tooren op dreef met twee, Patrick Steenbergen met één en de mooiste van de middag op naam van Bram Bessem (een geniale stift).

20190922 vako2

Na rust ging de ploeg van leider Karst Wagt vrolijk verder. Tooren completeerde zijn hattrick en het penalty-syndroom werd verholpen door schrik niet Roel Grootjans Als winnaar van de cup op de DFG-cup eiste hij de bal zowaar een keer op. Tot slot hielp ook oud VAKO-speler Michiel Büchli een handje. Spitsen in de achterhoede moet je nooit doen, ook in Büchli’s geval niet. Een e.d.-tje dus.

Eindstand 7-0. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Onze dank gaat nogmaals uit naar sponsor Koos Koops, die ervoor heeft gezorgd dat VAKO 2 er netjes bij loopt met nieuwe polo’s. Voor de wedstrijd is daarbij stilgestaan met een presentje en de teamfoto, die binnenkort op de site is te zien. Komende week HFC ’15 2 uit.