Vries - Scheidsrechter van der Wal was vol lof na afloop over VAKO en ZNC. "Ik kan me geen pot voetbal herinneren die ik gefloten heb met zo'n verloop, wat een wedstrijd en ook echt sportief. Geweldig." VAKO-trainer Cor Meijer en staf luisterden het aan met mixed feelings, want ze hadden donders goed door dat deze zondagmiddag VAKO de ultieme kans had laten glippen om drie punten te pakken tegen ZNC en met de drie van vorige week tegen SVZ een droomstart had gehad in 3B. Het werd echter 3-4 in Vries en ja de voetbalmiddag was uitermate vermakelijk maar nee de druiven waren heel zuur voor VAKO om 15:45 uur....

VAKO had een droomstart tegen ZNC. Martin Mojet, vorige week nog afwezig bij SVZ-VAKO maar wat een aanwinst, scoorde binnen drie minuten 1-0 na goed voorbereidend werk van Patrick Steenbergen en toen binnen de tien minuten Bjorn Tooren met zijn sterkste wapen (vrije trap met links) de 2-0 maakte leek het een heerlijke middag voor VAKO te worden.

Hoe anders verliep het want in het eerste enerverende kwartierjte was het - wie anders - dan ZNC spits Joop Uildriks die de Vriezer feeststemming al wat bedierf met de rappe aanlsuiting: 2-1. Imposant hoe Uildriks deze afwerkte. VAKO bleef echter jagen op goals en Mojet kopte jammerlijk naast uit een heerlijke voorzet van Tooren en TIm van Huffelen zag zijn vrije bal net naast gaan. ZNC kwam echter vanuit het niets - lange pass in niemandsland achter VAKO's laatste man Roy de Bruin werd goed opgepikt en afgerond door Harmen Hager - op 2-2 waarna het duel volledig kantelde in het nadeel van VAKO. ZNC-er Jeroen Dijk gaf al een waarschuwing met zijn kopbal die net over ging. Even later ging het faliekant mis voor VAKO. Thomas Meijering moest ingrijpen omdat hij te laat was en daarmee zijn eerste rode kaart in zijn carriere pakte. Arbiter van der Wal had echt geen andere keus. Op slag van rust ook nog de 2-3 door Jeffrey van der Veen en VAKO leek geknipt en geschoren na zoveel tegenslag.

Dat was echter niet het geval. Trainer Meijer wisselde tactisch (Manzeza voor Tooren) en van een overwicht van ZNC was nauwelijks sprake. De rappe 3-3 (vrije trap van specialist Van Huffelen) direct na rust hielp daar uiteraard ook in mee. VAKO rook bloed en ging voor meer met tien tegen elf. Andre Manzeza liet zich gelden in positieve zin met schoten over, naast en gekeerd door goalie Rick van Weerden van ZNC. Ook de jarige Rob Liewes was prominent aanwezig met een fraai schot van ver dat net naast zeilde en een goede pegel die door ZNC-er Ronald Lugtenberg met gevaar voor eigen leven werd gekeerd. Roy de Bruin drong van achteren ook meer en meer aan maar zijn pass was net te hard voor Mojet maar de allergrootste kans voor VAKO was voor Patrick Steenbergen. Mojet op Manzeza, Manzeza op Steenbergen, vrij voor goalie Van Weerden maar net naast. Het was de ultieme kans op de 4-3.

Met nog immer 3-3 op de borden dook VAKO-ZNC de enerverende slotfase in. Meijer wisselde de okselfrisse Patrick Zwiggelaar voor de leeggespeelde youngster Jasper Eizinga. VAKO-goalie Johan Homan verkeek zich niet op een verraderlijke zwabberbal van ZNC-er DIjk en ZNC had geluk dat de volley van Steenbergen - na voorbereidend werk van de immer dreigende Mojet - smoorde in een woud van ZNC-verdedigers. En juist op een moment dat iedereen zich bij een 3-3 had neergelegd liet VAKO's slot op de deur Roy de Bruin zich toch nog een keer foppen door de rappe ZNC-invaller Sven Niemeijer die ook goalie Homan kansloos liet: 3-4. 

VAKO de complimenten maar geen punten en dat was zuur, mede gezien de immer lastige uitwedstrijd tegen Actief aanstaande zondag.