Leek - De winterstop is bijna voorbij en daarmee ook de lange reeks aan zaaltoernooien van VAKO. Na 3x Gieten, 3x Leek en 2x Protos Weering kunnen de nopschoenen weer opgezocht worden, want zowel het eerste als het tweede hebben deze zondag competitieverplichtingen.

Het zaalseizoen werd in stijl afgesloten zaterdagavond in Leek waar in een bomvol sportcentrum Leek VAKO wel heel sneu onderuit ging tegen latere winnaar VEV '67. Het werd 1-0 ongeveer tien seconden voor tijd. De kwartfinale had VAKO simpel overleefd met een keurige 3-1 zege op eersteklasser Roden.

Een finaleplaats was een mooie beloning geweest voor de mannen van VAKO maar dat zat er dus niet in. Wel fraaie persoonlijke prijzen voor Patrick Steenbergen, die zowel topscorer als beste speler van deze editie werd. Vele supporters van VAKO waren aanwezig in Leek. Naast een bus vol velen op eigen vervoer. Steun die overal hoor- en zichtbaar was op de volle tribunes.

VAKO werd verder deze winter zesde in Gieten (de finaleronde viel ongelukkig samen met de tweede ronde in Leek, maar er werd keurig een team heengestuurd in plaats van af te zeggen zoals vele andere verenigingen wel deden) en was debutant op het fameuze Protos Weering toernooi. Een ander spelletje wat daar gespeeld wordt en het was even wennen voor VAKO in het Drentse, maar ook in Emmer Compascuum overleefde VAKO de eerste ronde. Enkele dagen later was de befaamde Angelso hal wel het eindstation voor VAKO, ondanks keurig spel tegen de latere winnaar en hoofdklasser Hoogeveen.

dames  steen