VAKO kan terugkijken op een succesvol debuut op het  Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Het team is door naar de tweede ronde.

Afgelopen zaterdag debuteerde VAKO op het Protos Weering Toernooi. Nooit eerder deed de roodgele brigade daar aan mee maar dit jaar lukte het een plaats in dit grootste zaalvoetbaltoernooi van het noorden te veroveren. In De Klabbe in Emmer Compascuum streedt het teammet CEC, Valthermond, sc Roswinkel en Ter Apel ’96 om een plaats in de tweede ronde.

pwt1 02 1000

Dankzij een gelijkspel tegen CEC (1:1), overwinningen op Ter Apel '96 (8:2) en Sc Roswinkel (1:4) en een nederlaag tegen Valthermond (3:2) eindigde VAKO als derde in de poul R. Omdat alleen de nummers één en twee van elke poule automatisch doorgaan naar de volgende ronde werd het toch nog even spannend. Maar als één na beste nummer drie is ook VAKO door en speelt ons team de kwartfinales op donderdag 2 januari. 

Inmiddels is de loting voor de kwartfinales gedaan en daarbij is VAKO ingedeeld in Poule A. De bal rolt donderdag om 18:00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. 

Poule A: Angelslo, Emmen

1. Hoogeveen zondag
2. Raptim
3. vv Emmen
4. sc Erica
5. VAKO

Speelschema

Emmen - Sc Erica
VAKO - Hoogeveen (zon)
Sc Erica - Raptim
Emmen - VAKO
Raptim - Hoogeveen (zon)
Sc Erica - VAKO
Raptim - Emmen
Hoogeveen (zon) - Sc Erica
VAKO - Raptim
Hoogeveen (zon) - Emmen

Een stevige loting zo mag gezegd. Zondaghoofdklasser Hoogeveen was van alle honderd teams in de eerste ronde de best preseterende club, het won alle duels en eindigde met een 27:2 doelsaldo. Maar ook de andere teams zijn sterk, hoofdklasser Emmen verloo slechts één maal en beslechte alle andere wedstrijden met monsterscores in haar voordeel. 

De bal rolt donderdag om 18:00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. Het team hoopt op veel support vanaf de tribunes! Het wordt hoe dan ook een prachtige zaalvoetbalavond.

Edmond Varwijk

pwt1 01 1000