Voor de voetballers van Zo1 is het winterstop. Traditioneel is het dan weer tijd voor zaalvoetbal en dat is dit seizoen niet anders. Maandag 23 december in de avond is daarvan de aftrap op het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten. Om 19:00 uur trapt VAKO af tegen Rolder Boys. Verder moet er afgerekend worden met SETA (Stadskanaal) en Muntendam. De nummers één, twee en drie gaan door naar de volgende ronde.

Komende zaterdag debuteert VAKO op het Protos Weering Toernooi. Nooit eerder deed de roodgele brigade daar aan mee. De Klabbe in Emmer Compascuum is het eerste strijdtoneel voor Zo1 en vanaf 18:00 wachten achtereenvolgens CEC, Valthermond, sc Roswinkel en Ter Apel ’96. Ook hier plaatsen de nummer 1 t/m 3 zich voor de kwartfinale op donderdag 2 januari.

Tot slot geeft VAKO ook acte de présence op het Leekster Voetbalgala. In een gemeente Tynaarlo-poule beginnen de Vriezenaren op maandag 30 december om 18:30 uur tegen Actief, om 20:00 uur wacht vv Opende, om 21:30 uur FC Zuidlaren en om 22:30 uur wacht DIO Oosterwolde. De nummers één en twee gaan door naar de 2e ronde op zaterdag 4 januari.