Drie hele noodzakelijke punten, daar ging het om tegen Bellngwolde op deze doordeweekste inhaalwedstrijd. En drie punten kwamen er. VAKO won met 2-1 in een wedstrijd die allesbehalve goed was, misschien ook wel geen winnaar verdiende maar dat VAKO uiteindelijk toch won daar was niemand rouwig om op sportveld De Fielliettaz Goethart deze donderdagavond.

VAKO had zelf donders goed door wat op het spel stond. Trainer Allart Bouw had met het gegeven dat zijn aanvoerder Patrick Steenbergen niet okselfris was de meest logische opstelling het veld in gestuurd en de eerste helft klopt het ook. Leander Meijeirng en Stefan Hondeveld hadden al nagelaten VAKO voor de thee op voorsprong te zetten, maar de 1-0 kwam toch nog. Andre Manzeza gaf het leder scherp voor, Jim Imminga schoot binnen maar zag zijn inzet nog gekeerd door Bellingwolde doelman Thomas Klungel. Stefan Hondelveld was er echter als de kippen bij om de rebound tegen de fraaie rood-gele VAKO netten aan te schieten: 1-0 en rust.

Na de thee echter vanuit het niets de gelijkmaker. Bellingwolder Bas Ubels schoot met een volley fraai binnen en liet VAKO goalie Cas van der Wijst kansloos. Bellingwolde kreeg daarna kans op meer en VAKO mocht Van der Wijst dankbaar zijn voor zijn attente redding even later op de inzet van Alwin Prusen van de bezoekers. Diezelfde Prusen had even later een meer negatieve hoofdrol toen scheidsrechter Beekhuis hem na een handgemeen van het veld stuurde. Beekhuis had ook onreglementaire zaken gezien bij Rolf van Wijk dus ook de al weken goed presterende VAKO verdediger moest er af deze donderdagavond. 

VAKO stond toen overigens al voor want trainer Bouw had deze avond een gelukkige hand van wisselen. Emmanuel Manzeza werd ingebracht en het was uiteindelijk de jongste van de Manzezas die VAKO de drie punten bezorgde. Dennis Wollerich met een heerlijke pass op Roy de Bruin met een dito voorzet op Manzeza die binnen tikte: 2-1. Daarna dus de spannende slotfase met 2x rood en een afgekeurde goal van Tim van Huffelen.

Aan het einde van de rit VAKO drie broodnodige punten rijker en als de mannen van Bouw dit zondag nogmaals doen dan gloort er wederom een jaar derde klasse aan de horizon en lijkt de missie van Bouw geslaagd. ZNC zal dan echter aanstaande zondag verslagen moeten worden op het eigen sportveld De Fielliettaz Goethart te Vries. Een forse maar mooie uitdaging.