Vries - Liefst 27 punten verschil zitten er tussen VAKO en Annen op de ranglijst in 3B. Het was niet te zien deze zondagmiddag in Vries waar VAKO en Annen de degens kruisten. Aan het einde van de negentig minuten stond er een terechte 0-0 op het bord, want geen van de twee teams verdienden het te winnen en de brilstand was dan ook een logisch gevolg.

VAKO meende in de slotfase nog aanspraak te maken op de drie punten maar Annen-grensrechter Mulder had het bij het rechte eind door de inzet van dichtbij van VAKO af te keuren waardoor het doelpuntloos bleef in Vries. Een punt waar `VAKO vooraf voor getekend had tegen de titelkandidaat maar gaandeweg het duel bleek dat Annen toch ook niet veel te brengen had. Een portie gezonde inzet maar - net als VAKO - met name voorin redelijk krachtloos en dan is een 0-0 een logisch vervolg. Rommelig en weinig kansen aan beide kanten, zo was deze partij. Het duel leek los te komen nadat arbiter Jagt besloot de boomlange Annen spits Roald Lammerts met rood weg te sturen, Een forse straf waar geel misschien ook afdoende was geweest. 

Maar los kwam het niet en de 0-0 was dan ook een terechte eindstand. Een stand waar mee VAKO een puntje binnen harkte, Annen baalde en vooral Veendam blij mee was in de strijd om de titel. VAKO is nog immer in degradatiestrijd gewikkeld. Trainer Allart Bouw had vandaag wel weer de beschikking over Roy de Bruin en Stefan Hondeveld. Rob Liewes en Melvin Nuwolt (geblesserd) en Egar Dekker (geschorst) misten en Jordy Schuur, Thomas Meijering en Emmanuel Manzeza zaten op de bank. Meer keuze dus voor Bouw en dat is richting de cruciale slotfase in 3B een lekker gevoel. Volgende week moet VAKO op Paasmaandag uit naar Muntendam.