Een bus vol supporters, vlaggen, sjawls en trommel stond klaar afgelopen zaterdagmiddag bij sportveld De Fielliettaz Goethart te Vries om af te reizen naar het Leekster Voetbal Gala, waar VAKO in de kwartfinale tegen TLC in actie moest komen. De stemming en goede moed verdween echter als sneeuw voor de zon naarmate VAKO - TLC vorderde. Doelman Cas van der Wijst trad in de beginminuten al meerdere keren goed op om een wel heel snelle achterstand te voorkomen, maar na ruim vijf minuten stond het alsnog 2-0 voor de plaatselijke Leeksters. Foutjes van Patrick Berends en Van der Wijst hielpen TLC in het zadel dat daarna vrolijk doordenderde en de score nog verdubbelde tot 4-0.

Een dikke nederlaag en blamage hing in de lucht maar dat gezichtsverlies voorkwam VAKO. Rob Liewes maakte vanuit het niets zo'n vijf minuten voor tijd 4-1 en toen Patrick Steenbergen ook nog 4-2 en 4-3 maakte begon het zowaar toch nog te bibberen rondom de jonge Leekster knietjes. Leander Meijering was nog het dichtst bij een sensationele 4-4 maar dat gelukte net niet. TLC maakte daarop alsnog de bevrijdende 5-3 en daarmee was het voor VAKO dus na de kwarfinale klaar. TLC werd later de winnaar van de avond door in de finale van Marum te winnen.

VAKO was dus voor alweer de vijfde (!!) opeenvolgende keer aanwezig op de gala avond van het presigieuze toernooi in Leek en dat is een prestatie van formaat. Echter even vaak ging rood-geel in de kwartfinale dan wel halve finale onderuit en daarmee is de prestatie van de jaren negentig toen VAKO éénmaal de finale haalde nog nimmer overtroffen. Gewonnen werd het toernooi nog nooit door VAKO. 

Supporters en spelers maakten het nog gezellig na afloop en rond half één ging de bus terug naar Vries. Volgend seizoen nieuwe kansen als de 34e editie van het Leekster Voetbalgala op het programma staat.