Het heeft lang geduurd, maar VAKO boekte zondag tegen Muntendam zijn eerste thuisoverwinning. Het werd een verdiende 3-1 zege.
VAKO heeft door de overwinning de laatste plaats op de ranglijst verlaten en laat Amicitia en LEO onder zich. VAKO staat een plaatsje hoger met acht punten, evenveel als Muntendam dat een beter doelsaldo heeft.

Trainer Arnold van der Kooi was zondag door griep geveld en bestuurslid senioren Willem Heeling verving hem op de bank. Op een druilerig sportpark in Vries ging VAKO goed uit de startblokken met goede kansen voor de spitsen Emanuel Manzeza en Leander Meijering en aanvoerder Patrick Steenbergen. Maar de mogelijkheden werden niet benut.
Na een klein half uur spelen kwam VAKO toch op de verdiende voorsprong. Een goede combinatie tussen Rob Liewes, Emanuel Manzeza en Leander Meijering leidde tot de 1-0 . Meijering rondde beheerst af.

Muntendam probeerde wat terug te doen, maar was slordig in de afwerking. Totdat de Groningers een corner kregen, die Colin Weerman goed inkopte: 1-1.
Na rust ging VAKO op zoek naar de voorsprong, maar het bleef tot twintig minuten voor tijd 1-1. Het was Dennis Wollerich die VAKO na een afgeslagen corner opnieuw op voorsprong zette. De bal plofte voor zijn voeten en Wollerich haalde ongenadig hard uit: 2-1.

Een paar minuten later kopte de onfortuinlijke aanvoerder Martijn Oosting de bal over zijn eigen doelman Tim Wijsbeek: 3-1. VAKO was in veilige haven.
De resterende tijd waren er nog kansen over een weer, maar gescoord werd er niet meer. De eerste thuisoverwinning van VAKO was een feit. Een goede opsteker voor de volgende wedstrijd zondag aanstaande: de streekderby uit tegen koploper Annen.