ZNC uit. Niet de meest favo away gamevan VAKO en als je dan ook al weken in het verdomhoekje zit is de reis naar Zuidbroek al helemaal geen pretje. Het was koud en grijs in Zuidbroek maar VAKO trainer Arnold van der Kooy had zijn manschappen op zich goed geprepareerd voor deze lastige klus. 

VAKO speelde namelijk een prima eerste helft. Ja, de eerste kans was voor ZNC, maar goalie Tijn Varwijk toonde aan ook in het gure Zuidbroek zijn mannetje te staan. Daarna was VAKO de baas in het veld en over de bal.Old soldier Roel Grootjans, wederom in de punt van de aanval gepositioneerd, deed keurig zijn ding. Ballen vast houden en prima terug leggen op de instormende Patrick Steenbergen, de goed spelende Dennis Schot, de ijverige Leander Meijering en Stefan Hondeveld die een lastige middag had op het middenveld. Het leverde ook kansen op maar geen goals helaas. Het euvel van VAKO deze middag. 

De youngsters Schot en Emmanuel Manzesa zagen eerst hun goal al afgekeurd wegens het aanvallen van de ZNC-keeper in zijn vijfmeter gebied. Manzesa kreeg even later nog een dot van een kans maar nu was de doelman uit Zuidbroek zonder hulp van de scheids de sterkste. Een waarschuwing was er op slag van rust toen ZNC van dichtbij de bal naast gleed in plaats van achter Varwijk die daarvoor nog dapper redde.

Na rust zakte VAKO ver terug en dat is toch opmerkelijk. Al weken is dat het geval. Het eerste kwartier in het tweede bedrijf was ZNC heer en meester, kans op kans en met dank aan Varwijk en Steenbergen (bal van de lijn gekeerd) overleefde VAKO. Kooy wisselde om het tij te keren en het goede nieuws was de terugkeer van Tim van Huffelen. Hij kwam in het veld voor Grootjans. Het sorteerde binnen een paar minuten al effect maar Leander Meijering slaagde er niet in het voorbereidende werk van Van Huffelen op juiste wijze af te ronden. 

Met de komst van Van Huffelen voetbalde VAKO zich onder de druk uit en het was vooral daarom ook zo bitter dat juist de goal tegen toen zomaar viel voor ZNC. De inworp van Melvin Nuwolt pakte verkeerd uit en ZNC spits  Emiel Staal (oud Nieuw Buinen) had vrije doortocht richitng Varwijk: 1-0.

VAKO ging op jacht naar de gelijkmaker en verdiende die ook wel maar kreeg die dus niet. Sterker nog: ZNC strooide met 2-0 nog wat meer zout in de Vriezer wond.  En met het uitvallen van de geblesseerde Stefan Hondeveld werd de pijn alleen nog maar groter. 

Geen punten dus voor VAKO, weer niet, maar het spel biedt hoop op meer en dat zou dan aanstaande zondag thuis tegen Muntendam heel welkom zijn voor VAKO. We hopen op een mooie opkomst en steun deze zondag!