VAKO verloor zondag met 4-0 in en tegen Siddeburen. Kansloos zo lijkt het gezien de uitslag, maar dat was niet het geval.

VAKO zit in de hoek waar de klappen vallen en dat knaagt aan het vertrouwen. Tegen Siddeburen begon VAKO best goed. Ondanks de afwezigheid van de geblesseerden Tim van Huffelen, Melvin Nuwolt en Egar Dekker.

In het eerste kwartier was VAKO de betere ploeg. Good-old Roel Grootjans was van stal gehaald voor de spitspositie en legde de balletjes weer ouderwets breed. Linkerspits Dennis Schot kopte rakelings voorlangs en Leander Meijering leek de openingstreffer te scoren. A la Arjen Robben kwam hij van rechts naar binnen en krulde de bal tegen de onderkant lat.

Siddeburen deed daar weinig tegenover en VAKO zakte weg. Het niveau daalde en op het koude sportpark Ewensborg was iedereen blij dat het rust was: 0-0.

In de tweede helft zette Siddeburen VAKO onder druk, maar wist niet te scoren. VAKO kwam na tien minuten beter in de wedstrijd, maar creƫerde geen grote kansen.

Uit een corner kwam Siddeburen op voorsprong. Dani Schuyl mocht bij de tweede paal ongehinderd inkoppen: 1-0. VAKO liet de kop niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Leander Meijering was dichtbij met een schot op de paal.

Een lucky schot van Tonko Heidema betekende de 2-0. Zijn schot ketste af op een been van een VAKO-speler en verdween met de boog over de kansloze doelman Tijn Varwijk. Dat betekende de nekslag voor VAKO. Een fractie later maakte Wilbert Lambeck met een fraai omhaal de 3-0.

De wedstijd kreeg daarna nog een vervelend gevolg mede dankzij de matig fluitende scheidsrechter Jager. Hij gaf Rob Liewes twee keer geel wegens praten en intimiderend gedrag en even later kreeg ook Jason Weites van Siddeburen rood (ook twee keer geel).

Patrick Zwiggelaar kreeg in de slotfase ook zijn tweede gele kaart nadat hij zijn tegenstander op de achterlijn een duwtje gaf: strafschop. Eerder had Jager de jonge vader Zwiggelaar al onterecht geel gegeven toen hij zich verstapte op de bal. Dani Schuyl schoot de penalty goed in: 4-0.

Voor VAKO ging het licht uit. Omdat Amicitia won, staat VAKO nu laatste. Met de geblesseerden en twee schorsingen, wacht trainer Arnold van der Kooi en zijn mannen een zware klus komende zondag in Zuidbroek, waar ZNC de tegenstander is.