VAKO kreeg zondag een forse afstraffing van Veendam 1894. In stadion De Langeleegte verloor VAKO kansloos met 5-0. 

Veendam was in de openingsfase een klasse beter dan de mannen van Arnold van de Kooi. Bij VAKO was geen beleving en felheid te bespeuren. Bovendien grossierde VAKO in foute passes de eerste helft. Veendam daarentegen tikte er naar hartenlust op los en drong VAKO in de verdediging. Met ex-profs als Marnix Kolder en Angelo Cijntje in de gelederen bij de tegenstander is dat vragen om moeilijkheden.

De eerste tegengoal liet nog even op zich wachten. Maar toen spits Marnix Kolder even voor het zestienmetergebied een vrije trap mocht nemen, was het wel raak. Met een bekeken trap verschalkte hij het VAKO-muurtje en keeper Cas van der Wijst: 1-0.

Nog geen minuut later keek VAKO al tegen een 2-0 achterstand aan, toen Lorenzo Langeland de bal hard in de hoek schoot 2-0. VAKO had toen nog geen kans gecreĆ«erd. 

Toen Bjorn Tooren tien minuten later onnodig balverlies leed op de middenlijn en Veendammer Cijntje gelijk diep werd gestuurd en de bal voortrok, knikte Kolder bij de tweede paal zijn tweede goal binnen: 3-0. De wedstrijd was gespeeld.

Op slag van rust scoorde Kolder zijn derde van de middag en VAKO kon met een 4-0 achterstand de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft  had VAKO weinig in de melk te brokkelen. Veendam deed het wat rustiger aan en scoorde nog de 5-0 door Ruben Wolthuis. VAKO stelde er de tweede helft een goed schot van Dennis Wollerich tegenover en een kans voor Leander Meijering die de keeper goed pareerde.

Het bleef 5-0. VAKO zal volgende week meer spirit in de wedstrijd moeten gooien, anders krijgt het komende zondag thuis een heel zware dobber aan Gieten. Aanvag 14 uur in Vries.