Voorwedstrijdje van de pupillen, dikke zwarte rookbommen, RTV Drenthe aanwezig op het dak van de tribune en heel veel toeschouwers. Kortom: VAKO – SVZ wederom op het programma. De allereerste competitiewedstrijd in 3B voor de mannen uit Vries en Zeijen. 

Veel goals deze middag, wederom. Ook een druilerig regenbuitje dat de hele middag vervelden aanhield maar de wedstrijd was het aanzien waard. SVZ startte goed. Liefst twee dikke kansen voor de mannen uit Zeijen en tweemaal was het Jochem Haverkate van SVZ. De eerste keer naast en daarna was het Peter van Rein van VAKO die in de weg lag. VAKO schrok wakker en trok het spel naar zich toe. Melvin Nuwolt gaf met een schot de eerste speldenprik. Leander Meijering, net op tijd opgelapt voor de derby, met een kopbal net naast de tweede. 

Het waren de voortekenen voor de eerste Vriezer goal. En die kwam er ook. Bjorn Tooren met een lastige vrije trap die door de jonge SVZ goalie Jasper Dieden ternauwernood uit de doelmond gewerkt werd. Nuwolt pikte het leder op aan de zijkant en zijn voorzet belandde uiteindelijk bij Patrick Steenbergen die dolgraag zijn 150ste(!!) goal binnen schoot: 1-0!

SVZ had mogelijkheden om gelijk te maken, al voor de rust. Eerst Patrick Zwiggelaar met matig uitverdedigen maar wederom Haverkate schoot veel te wild over het doel van van VAKO-goalie Cas van der Wijst. Op slag van rust had de beste voetballer van het veld, SVZ-aanvoerder Lavner Leidelmeyer , 1-1 moeten maken maar nadat de behendige Zeijenaar zich van Van der Wijst had ontdaan schoot hij vanuit een moeilijke hoek naast. 

De gelijkmaker kwam echter wel na rust en ja inderdaad van Leidermeyer die goed raak schoot van dichtbij. VAKO nam het heft weer in handen en een goede voorbereiding van Steenbergen en Meijering werd door Nuwolt op passende wijze beeindigd: 2-1.

Echter weer een gelijkmaker van SVZ want vlak nadat Steenbergen (nu na goede voorbereiding van Nuwolt) verzuimde 3-1 te maken was de klutsbal van SVZ goed genoeg voor een gelijkmaker van Joost de Rooij (2-2). 

VAKO opnieuw op jacht naar de voorsprong en die kreeg het. Via de allermooiste goal van de middag. Tim van Huffelen vanaf links met zijn rechterbeen schitterend met een fraaie krul in de bovenhoek achter de kansloze Dieden: 3-2.

Echter SVZ had de meeste wilskracht deze middag en richtte zich voor liefst de derde keer op. SVZ had door dat met elke hoge bal er bij VAKO onrust op de loer lag. SVZ-er Max de Vries profiteerde door de 3-3 te maken. Het was tevens de eindstand hoewel er aan beide kanten nog gescoord kan worden in deze onderhoudende derby. VAKO-trainer Arnold van der Kooi probeerde het tij nog te keren met het inbrengen van onder meer zijn youngsters Dennis Schot en Emmanuel Manzeza maar de score veranderde niet meer.

De kop is eraf maar waar VAKO staat is nog niet geheel bekend na deze derby. Volgende week misschien meer duidelijkheid na Veendam uit.