Vries - Ook het laatste competitie duel werd door VAKO gewonnen, met 3-1 van Siddeburen. Daamee eindigde VAKO vierde, Net buiten de plaatsen die recht geven op nacompetitie, Net als in alle periodes waarin VAKO ook net naast de pot pist. 'Daar kun je wat van vinden' en ' Het is zoals het is' waren de woorden in het programmaboekje van VAKO en dat klopte als ee zwerende vinger. 

Daar moeten we het simpelweg mee doen. De zomer in en op naar volgend jaar, met hopelijk een mooie selectie zonder de gebroeders Wichers helaas maar met nieuwe aanwas van de jeugd en verder geen andere spelers die het geluk elders gaan zoeken. Dan kan de nieuwe trainer Arnold van der Kooi aan de slag en zijn we benieuwd naar het vervolg.

Deze zondag waren er bloemen. Bloemen voor Jelle en Sietse Wichers die volgens goed VAKO gebruik op gepaste wijze uitgezwaaid werden met publiekswissels (zelfs als VAKO dan maar door moet met tien man) en boekejtes. Bloemen natijd nog voor trainer Marcel Poll die VAKO na 1 jaar al weer verlaat. Zoals gezegd een samenwerking waar beiden vooraf meer van verwacht hadden.

VAKO won en bewees daarmee de buen SVZ en LEO een goede dienst. SIddeburen deed er alles aan, was ook met grote getale gearriveerd in Vries, maar kwam simpelweg kwaliteit te kort. VAKO vloog uit de startblokken. Sietse Wichers in de voorbereiding, good old Patrick Steenbergen in de perfecte afronding: 1-0. VAKO kansen op meer maar gaandweg ook Siddeburen met kansjes. Goalie Cas van der Wijst trad meerdere malen goed op tegen Siddeburen aanvoerder Bjorn Puister maar ook 1 keer zonder een passend antwoord: 1-1. 

Na rust echter wel overwicht van VAKO dat ook uitgedrukt werd in de stand. Eerst Sietse en later Jelle Wichers met 2 en 3-1 en daarmee over en uit in deze wedstrijd. VAKO klaar en Siddeburen de nacompetitie in, voor degradatie welteverstaan. ASVB kampioen, Annen, Veendam 1894 en LEO voor de nacompetitie richting de tweede klasse. En ja met name bij het horen van de laatste twee ploegen kan VAKO zich achter de oren krabben of het maximale resultaat bereikt is deze jaargang.